Voor 23:00 besteld, overmorgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Samsara Books & Art opent 30 oktober

vrijdag 23 oktober 2020

Op 1 april zou de boek- en kunsthandel van uitgeverij Samsara openen in De Negen Straatjes in Amsterdam. Vanwege het coronavirus kon dat helaas niet doorgaan. 30 oktober was de nieuwe openingsdatum. Uitgever Meinhard van de Reep: “Toen vorige week opnieuw slecht nieuws uit Den Haag kwam, dachten we: we kunnen niet blijven wachten op betere omstandigheden. We moeten werken met de omstandigheden zoals ze zijn. Ook dat hoort bij ondernemen.”

Samsara is een uitgeverij gericht op boeken over non-dualistische filosofie. Hiernaast geeft Samsara boeken uit over kunst, psychologie, ouderschap en verschillende prentenboeken. Met Samsara Books & Art maakt de uitgeverij een ontmoetingsplaats voor inspiratie uit boeken en kunst.

 Samsara Books & Art zou zich oorspronkelijk vooral op buitenlandse toeristen richten. Hierbij hoorde een assortiment van ongeveer de helft engelse boeken en een assortiment aan cadeau artikelen. Nu gaat Samsara zich meer richten op lokale bezoekers. “We hebben alleen nog titels in het engels staan waarvan Samsara de Nederlandse versie uitgeeft.” Naast het verkopen van boeken en kunst waren er ook plannen voor workshops en lezingen. Deze zijn vanwege het virus ook voorlopig uitgesteld.

 Samsara Books & Art hoort bij de uitgeversgroep Samsara, maar is financieel zelfstandig. Er zijn dus geen gevolgen voor de uitgeverij. De winkel is wel onderdeel van de ‘Ambassade Groep’, een horecagroep waaronder ook het Ambassade Hotel, de Koan Float, Brasserie Ambassade en het Yin Tui Na centrum vallen. “Hiervoor ging het goed. Er zit vet op de botten.”

De feestelijke opening op 30 oktober gaat dus door, in ieder geval kleinschaliger. De uitgeverij geeft aan dat genodigden gefaseerd langskomen. 

 --

 Door Isolde KorsService & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen