Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Sander de Kramer wint prestigieuze President Roosevelt Four Freedoms Award

dinsdag 6 april 2021

De Nederlands journalist, schrijver en televisiepresentator Sander de Kramer ontving op 31 maart de President Roosevelt Four Freedoms Award. De Four Freedoms Award draagt uit dat we moeten blijven strijden voor essentiële vrijheden van de mens. De prijs wordt uitgereikt aan personen of organisaties die zich sterk maken voor de Four Freedoms die Franklin Roosevelt verkondigde in zijn historische speech voor het Amerikaanse congres op 6 januari 1941.

In zijn boek Welcome to the jungle vertelt  De Kramer zijn uitzonderlijke levensverhaal aan journalist Frits Baarda. Welcome to the jungle is een aanstekelijk boek waarin Sander de lezer meeneemt in zijn levensverhaal. De Kramer noemt zichzelf een actiejournalist. Als hoofdredacteur van het Straatmagazine wilde hij voelen wat daklozen dagelijks voelen. Dit deed hij door zijn huissleutels in te leveren en vervolgens een maand lang op straat te leven. De Kramer was de drijvende kracht achter het eerste WK straatvoetbal in Oostenrijk. Op Sumatra maakte hij zich sterk voor de Orang Rimba, een inheemse stam die ernstig in zijn voortbestaan wordt bedreigd omdat het oerwoud wordt vernietigd door de houtindustrie. In Sierra Leone haalde hij eigenhandig, soms met gevaar voor eigen leven, talloze oorlogswezen uit illegale diamantmijnen. Nu gaan die kinderen allemaal naar school. De Kramer schrijft sinds 2002 columns in de Telegraaf. Ook presenteerde  hij diverse programma’s op RTV Rijnmond. Sinds 2009 werkt hij als presentator voor KRO-NCRV. 

Sander de Kramer in zijn boek Welcome to the jungle: “Ik wil de wereld verbeteren en van het leven genieten. Geen zure zeurende man zijn. Cynisme en onverschilligheid zijn belagers. Veel ontwikkelingswerkers zien hun idealen stranden in een verlammend cynisme. Mijn kinderen mogen later nooit over mij zeggen: papa heeft veel in de wereld zien aankomen, maar op het laatst trok hij zich terug.”

--

Sabine Bunschoten

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden