Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Sasja Filipenko in Amsterdam als WiR

woensdag 8 december 2021

Op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds verblijft de Wit-Russische schrijver Sasja Filipenko gedurende de maand december als writer in residence in Amsterdam. Tijdens deze residentie zal hij zijn zesde roman afronden en evenals aan een toneelstuk werken.

Filipenko is een uitgesproken tegenstander van de Wit-Russische president en dictator Loekasjenko. Vanwege zijn kritische houding en de huidige politieke spanningen in Wit-Rusland woont Filipenko momenteel met zijn familie in Duitsland. Eerder dit jaar trad Filipenko voor het eerst op in Nederland tijdens het Crossing Border-festival in Den Haag. Zijn debuutroman De ex-zoon verscheen eerder dit jaar bij uitgeverij Meridiaan in Nederlandse vertaling. In dit boek ontwaakt het hoofdpersonage na tien jaar uit een coma in een Wit-Rusland dat politiek onveranderd is, volgens veel kenners profetisch voor het huidige Wit-Rusland. Een Nederlandse vertaling van zijn tweede roman, Uitgewist, verschijnt in 2022, weer bij Meridiaan.

Mireille Bregman noemt in haar recensie voor De leesclub van alles De ex-zoon “een regelrechte aanrader voor eenieder die over een mens uit onbekend gebied wil lezen.”

Sinds 2006 ontvangt het Nederlandse Letterenfonds buitenlandse schrijvers in schrijversresidentie van het Letterenfonds te Amsterdam. Eerdere gasten waren onder andere de Poolse Nobelprijswinnaar Olga Tokarczuk en de jonge Israëlische auteur Nir Baram. Eerder dit jaar was ook de Russische schrijver Maxim Osipov te gast.

--

Juno de Bruin

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden