Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Schrijver Abdelkader Benali houdt op 4 mei de voordracht tijdens de Nationale Herdenking

dinsdag 19 januari 2021

De Marokkaans-Nederlandse schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali houdt op 4 mei de literaire voordracht tijdens de herdenkingsdienst in de Nieuwe Kerk voorafgaand aan de herdenkingsplechtigheid op de Dam in Amsterdam, zo maakte het Nationaal Comité deze week bekend.

Benali werd geboren in Marokko, en kwam op vierjarige leeftijd naar Rotterdam. Later verhuisde Benali naar Amsterdam. Hij schrijft behalve romans en toneel ook artikelen en recensies voor onder meer Algemeen Dagblad, De Groene Amsterdammer, Esquire, de Volkskrant, Passionate Magazine en Vrij Nederland. Benali is ook columnist voor Trouw. Voor zijn romandebuut Bruiloft aan zee werd hij in 1997 genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, die hij in 2003 kreeg voor zijn tweede roman, De langverwachte. Afgelopen jaar ontving Benali de Gouden Ganzenveer vanwege zijn grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in de Nederlandse taal.

In samenwerking met CPNB wordt sinds 1992 op 4 mei de voordracht gehouden. De komende 4 mei-voordracht van Benali heeft de titel: De Stilte van de ander en verschijnt in een dubbeluitgave met een bloemlezing van tien gedichten over vrijheid. De voordracht is vanaf begin april verkrijgbaar in de boekhandel.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden