Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Shortlist Jan Wolkers Prijs bekendgemaakt

vrijdag 10 september 2021

De shortlist voor de Jan Wolkers Prijs is afgelopen zondag bekendgemaakt, tijdens het programma Vroege Vogels op NPO Radio 1. De prijs wordt sinds 2021 jaarlijks verstrekt aan het beste Nederlandse natuurboek van dat jaar, vernoemd naar de schrijver en beeldhouwer Jan Wolkers wiens kunst en eigen achtertuin door groen was gedomineerd. Inzendingen dekken een divers scala aan genres, van romans tot kinderboeken, van reisgidsen tot naslagwerken.

De vijf genomineerde boeken zijn als volgt:

Romke van de Kaa - De onderwereld van de tuin 

In De onderwereld van de tuin verdiept Romke van de Kaa zich in de ondergrondse gemeenschap van larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Dat die gemeenschap bestaat zal niemand verrassen, maar dat alle aanwezigen in die microkosmos druk met elkaar communiceren is ronduit verbazingwekkend. 

Jaap Robben - Biografie van een vlieg

‘Ik ben een vlieg!’ riep Vlieg uit blijheid om het leven. En hij zoemde een looping door de lucht.
Een vlieg wordt niet geboren, een vlieg wordt wakker ergens middenin zijn leven.
Een verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid.

Raoul Deleo - Terra Ultima
'De aardbol leek in alle windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt. Een heel continent nog wel: Terra Ultima.' En wat voor een continent: het is kolossaal en volstrekt uniek.

Pauline de Bok - De Poel
De poel is Pauline de Boks nieuwste beschouwing op mens en natuur. In De poel trekt De Bok zich terug in het noordoosten van Duitsland, waar ze rondscharrelt op haar erf, omringd door bossen, meren en industriële landbouw.

Hans Mulder - De ontdekking van de natuur
In De ontdekking van de natuur vindt u twintig prachtige en rijk geïllustreerde verhalen over vogels, insecten, bacteriën, draken en nog veel meer. De beschreven ontdekkingen zijn doorspekt met anekdotes over de bijzondere mannen en vrouwen die er tussen 1500 en 1900 voor hebben gezorgd dat wij het leven om ons heen en dat van onszelf zoveel beter begrijpen.

De jury bestaat uit Karina Wolkers, de weduwe van Jan Wolkers, Allard Stapel van het Wereld Natuur Fonds, Jean-Pierre van De Volkskrant en Daniel Gulpers van Vroege Vogels. Op 24 oktober wordt de winnaar tijdens de uitzending van Vroege Vogels bekendgemaakt.

Hier vind je de link naar het programma.

--

Juno de Bruin

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden