Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Shortlist Zeeuwse Boekenprijs 2020

vrijdag 9 oktober 2020

De de jury van de Zeeuwse Boekenprijs maakte recent de shortlist voor deze onderscheiding bekend. De jury bestaande uit Han Polman, Anya Marinissen, Perry Moree en Helge Prinse, koos de vijf boeken voor de shortlist uit een lijst van 61 inzendingen. 

De Zeeuwse Boekenprijs ontstond in 2003 om zo meer aandacht te te vragen voor boeken over Zeeland of boeken geschreven door Zeeuwse auteurs. De prijsuitreiking vindt plaats op de vooravond van de week van het Zeeuwse boek. Dit jaar is de week van 28 oktober tot acht november. 

 

De shortlist:

- Tobias van Gent en Hans Sakkers: Slag om de Schelde. De beslissing in de strijd om West-Europa. Bergschenhoek, Uitgeverij Marberg Media, 2019
Deze groot formaat-uitgave (24 x 32 cm) is gebonden, prachtig vormgegeven en bevat ruim vijfhonderd foto’s en kaarten, waarvan vele in kleur.

-  Oek de Jong: Zwarte Schuur. Amsterdam/Antwerpen, Uitgeverij Augustus/Atlas Contact, 2019
Een roman over leven met trauma en de verwerking ervan, over de vrouwen die Maris in de loop der jaren confronteren met zichzelf en over de kracht van een grote liefde.

Nico Hylkema schreef in zijn recensie op De Leesclub van Alles: “Met Zwarte Schuur bevestigt De Jong nog maar eens dat hij wel degelijk bij de grote schrijvers van het Nederlands taalgebied behoort. Een roman waarin ook nog eens het straatrumoer van deze tijd doorklinkt.”

- Loe Schout: Jacobus Bellamy alias Zelandus. Dichter en patriot in opstandige tijden (1757-1786). Vlissingen, Uitgeverij Den Boer | De Ruiter, 2020
Bellamy’s veel te korte levensloop fascineert, verbaast en intrigeert. Zijn meeslepende levensverhaal is het meer dan waard om voor een hedendaags publiek aan de vergetelheid onttrokken en opnieuw verteld te worden.

- Rinus Spruit: De wonderdokter. Albert Willem van Renterghem. Amsterdam, Uitgeverij Cossee, 2020
In dit unieke tijdsdocument vertelt Van Renterghem openhartig, gevoelig en met humor over zijn persoonlijke en professionele leven.

Volgens De Leesclub van Alles recensent Jannie Trouwborst “hadden [Rinus Spruit] zijn romans tot nog toe een sterk autobiografische inslag. Met De wonderdokter laat hij zien dat hij nog veel meer in zijn mars heeft.

- Hans Steketee: De Warnow. Een schip, een man, een droom. Amsterdam, Uitgeverij Pluim, 2019.
2013 vertrekt Arnoud met zijn vriendin Tirza en zes anderen op zijn zelf verbouwde schip, de Warnow, naar Schotland en Noorwegen, op zoek naar het noorderlicht.

--

Door Renske Bakkenes

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen