Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Sinan Çankaya's 'Mijn ontelbare identiteiten' wint de Jan Hanlo Essayprijs Groot 2021

vrijdag 21 mei 2021

Sinan Çankaya kreeg op donderdagavond 20 mei de Jan Hanlo Essayprijs Groot 2021 uitgereikt voor zijn essaybundel Mijn ontelbare identiteiten. De Jan Hanlo Essayprijs is een tweejaarlijkse literatuurprijs voor essayisten die in 1999 werd ingesteld ter ere van de dichter en schrijver Jan Hanlo. Er zijn twee prijzen per editie: de Essayprijs Groot voor de beste essaybundel en de Essayprijs Klein voor het beste essay. Aan de Jan Hanlo Essayprijs Groot is een geldbedrag van €7.000 en een trofee verbonden. De jury overhandigt de prijs dit jaar voor de 12e keer. De Jan Hanlo Essayprijs Klein 2021 (€1.500 en trofee) voor het beste nog niet eerder gepubliceerde essay bij het thema 'Nooit meer stil' ging naar Münise Yavuz voor haar essay De flat.

De jury over de bundel van Sinan Çankaya:

“Çankaya koppelt zijn persoonlijke worsteling met identiteit aan actuele maatschappelijke ontwikkelingen, zonder zoetsappige pleidooien voor tolerantie en verdraagzaamheid, maar mét de broodnodige nuance in een gepolariseerd en soms giftig debat over de multiculturele samenleving. Daarbij ontziet hij zichzelf niet: hij toont zich kwaad, bloedeerlijk en onzeker, en zijn sprekende, persoonlijke voorbeelden missen nergens hun doel. Mijn ontelbare identiteiten is een essay dat er op elke bladzijde toe doet.”

Eerdere winnaars van de Jan Hanlo Essayprijs Groot zijn Carolina Trujillo, Sana Valiulina, Arjen van Veelen, Joke Hermsen, Rudy Kousbroek, David Van Reybrouck, Tijs Goldschmidt en Marja Pruis.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden