Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Stadsdichter Gershwin Bonevacia vertaalt kinderboek van Amanda Gorman

donderdag 18 februari 2021

De stadsdichter van Amsterdam, Gershwin Bonevacia, gaat het kinderboek van de Amerikaanse dichter Amanda Gorman vertalen. Aanstaande dinsdag wordt in De Grote Vriendelijke Podcast bekendgemaakt dat Bonevacia voor het eerst zal schrijven voor een jonger publiek.

Gershwin Bonevacia (1992) is schrijver en sinds maart 2019 stadsdichter van Amsterdam. Hij geeft op filosofische en speelse wijze vorm aan onderwerpen als de stad, onderwijs en het verleden, maar net zo makkelijk verweeft hij Harry Potter of Balenciaga in zijn gedichten. Gershwin werkt als dichter en schrijver samen met organisaties als het Van Gogh Museum, TEDx en OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam). Daarnaast schrijft hij een maandelijks gedicht in Het Parool en droeg hij voor bij onder meer het Koningshuis en de NTR. In 2017 verscheen zijn debuutbundel Ik heb een fiets gekocht vervolgens verscheen er in 2019 een herdruk, herzien en opnieuw vormgegeven. In het voorjaar van 2020 verscheen ook de nieuwe dichtbundel van Gershwin Bonevacia bij Das Mag: Toen ik klein was, was ik niet bang.

Change Sings: A Children's Anthem van Gorman verschijnt op 21 september bij uitgeverij Van Goor. In haar eerste kinderboek roept Gorman iedereen op de eigen kracht te gebruiken om een verschil te maken, zowel in de wereld als op persoonlijk vlak. De illustraties zijn van Loren Long.

Gorman (1998) maakte tijdens de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden indruk met haar voordracht van The Hill We Climb. Van dit gedicht verschijnt op 30 maart een speciale editie bij uitgeverij Meulenhoff, ook publiceren zij op 21 september haar eerste dichtbundel. Uitgeverijen in Nederland stonden te trappelen om de vertaalrechten van Gormans boeken in handen te krijgen. Uiteindelijk won Van Goor de veiling en mag het Gormans eerste kinderboek uitbrengen.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden