Bazarow stopt per 25 mei als boekverkoper, maar gaat door als boekenplatform. Lees hier het nieuwsbericht !

‘Stembus’ voor de Boon geopend

dinsdag 18 januari 2022

Vorige week maakten de vakjury’s van de Boon prijzen de beide shortlists bekend. De Boon is een jaarlijkse literatuurprijs met twee categorieën: één voor fictie en non-fictie en één voor kinder- en jeugdliteratuur. De Boon, gefinancierd door de Vlaamse overheid, wil literatuur in Vlaanderen zichtbaarder en vanzelfsprekend maken, auteurs en illustratoren de erkenning geven die ze verdienen, en verleiden tot het lezen, lenen en kopen van boeken. De Boon is genoemd naar de Vlaamse schrijver Louis Paul Boon (1912-1979).

Uit de longlist selecteerden de jury’s twee keer 5 boeken die kans maken om de Boon voor fictie en non-fictie of de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur te winnen. Per categorie wordt bovendien een publieksprijs uitgereikt: lezers kunnen vanaf deze week stemmen op de titels van de shortlist. Op 24 maart 2022 weten we welke titels de Boon en de publieksprijs in elke categorie in de wacht slepen. De prijsuitreiking vindt plaats in Cultuurcentrum De Grote Post in Oostende.

De 5 genomineerden per categorie:

Deze titels werden door de jury voor kinder- en jeugdliteratuur en de jury voor fictie en non-fictie gekozen uit in totaal 677 inzendingen. De auteurs van alle titels op de shortlist krijgen alvast elk € 2.500, tenzij ze de Boon winnen, die € 50.000 per categorie bedraagt. Daarnaast kunnen ze ook de publieksprijs in de wacht slepen, goed voor nog eens € 5.000 per categorie.

FICTIE EN NON-FICTIE

KINDER- EN JEUGDLITERATUUR

Stemmen voor de publieksprijs kan vanaf deze week. Breng hier je stem uit. Stemmen kan tot 20 maart van dit jaar.

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden