Stripboeken en Kunst

In België bruist het deze maand ook van diverse activiteiten rondom boeken. Een volle maand, van 1 maart tot en 31 maart aandacht voor Jeugdboeken. Onze Zuiderburen hebben zowel de periode als de doelgroep heel breed getrokken. Geen week aandacht voor Kinderboeken maar een volle maand. En geen aandacht voor Kinderboeken maar voor Jeugdboeken. Wel is het grappig dat de site Jeugboekenweek heet. Maar er is echt een hele maand uitgetrokken voor allerlei activiteiten met het thema KUNST.  

Van de site: “We hebben het over hoe kunst je fantasie en verbeelding triggert”. De activiteiten die er op vele plaatsen georganiseerd worden zijn voor Nederlanders niet echt te bezoeken. Wel is de lijst boeken van 3 tot 15 jaar en die per leeftijdscategorie getoond worden, zeer de moeite waard om te bekijken. Een aantal boeken die op die lijst staan, zijn gerecenseerd op de site van De Leesclub van Alles 

Heel verrassend is de suggestielijst met strips rondom het thema Kunst. Van Suske en WikseLucky LukeJommeke, Urbanus, Asterix, tot Lam over Van Eycks werk het “Lam Gods.” Nu actueel door de berichten over de restauratie. De lijst bevat heel veel verschillende stripboeken. Lees Baby’s in black over Stuart Sutcliffe, een lid van The Beatles maar die de band verliet en koos voor zijn liefde. Of Imagine Mosul, een strip die aantoont hoe muziek het begin kan zijn van iets nieuws, iets beters, iets moois. Heel bijzonder, strips en kunst. En leuk om te lezen. 

__ 

Door Rita Pontororing 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden