Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Thinium breidt verder uit. Audiobooks steeds populairder?

zaterdag 12 december 2020

Eind 2015 richtten Anouk Boelsma en Stefan van Duyn Thinium op. Dit is een onafhankelijk audioboek bedrijf. Zowel Boelsma als Duyn hadden al jaren ervaring in het vak, na eerst voor Rubenstein en Storytel gewerkt te hebben. Kennis van wat een goed audioboek inhoudt hebben Boelsma en Duyn dus zeker. Nu vijf jaar later kunnen ze hun bedrijf weer verder uitbreiden. Per jaar produceren ze nu ongeveer 450 audioboeken.

De uitbreiding van het bedrijf, die vanaf 1 december plaatsvond, betekent dat ze nu over meer studio’s beschikken wat leidt tot een hogere productie. Hiervoor werkte ze maar met 1 studio. Daarnaast kan er gemakkelijker aan gezamenlijke projecten worden gewerkt. Dit zijn audioboeken waarin verschillende stemacteurs het verhaal voorlezen.

De interesse voor audioboeken lijkt te toe te nemen. Zo moeten Boelsma en Duyn tegenwoordig zelfs geïnteresseerden afwijzen omdat er niet voldoende ruimte is om elk boek op te nemen. Het bedrijf gaat echt op zoek naar de juiste stem voor elk boek. Sinds het Covid-19 virus krijgt Thinium meer aanmeldingen van geïnteresseerden die hun stem willen lenen voor voorlezen, alleen heeft echt niet iedereen een prettige stem en er moet niet onderschat worden dat de kwaliteit van het voorlezen voorop staat. Of zoals Duyn aangeeft “Een mooi stemgeluid is niet genoeg, een voorlezer moet de tekst echt acteren. Als het goed is wordt het verhaal nog mooier dan het op papier al is.”

 

Thinium kan in 2021 in ieder geval weer flink aan de slag met audioboeken produceren. 

--

Door Renske Bakkenes

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden