Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Thrillerschrijver Pieter Aspe overleden

dinsdag 4 mei 2021

Vlaams thrillerschrijver Pieter Aspe (68) overleed afgelopen zaterdag nadat hij al even met gezondheidsproblemen kampte. Hij laat een vrouw, twee dochters, drie kleinkinderen en ook een woelig en zeer intens leven achter. Pieter Aspe, geboren als Pierre Aspeslag debuteerde in 1995 met Het vierkant van de wraak. Hij verkocht naar schatting anderhalf miljoen exemplaren van de reeks Aspe]. Zijn boeken werden vertaald in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Tsjechisch, Pools en Russisch. Ze kregen ook een tweede leven op televisie in het programma getiteld Aspe

Zijn uitgeverij (Standaard) over het overlijden van Pieter Aspe:

“Op zaterdag 1 mei hebben we afscheid genomen van Pieter Aspe. Pierre Aspeslag, zoals hij echt heette, is 68 jaar geworden. Na een ziekbed van twee weken is hij in alle rust overleden in het AZ Sint-Jan in Brugge. Pieter Aspe leverde sinds de zomer van 2020 meerdere gevechten met diverse medische aandoeningen. Uiteindelijk blies hij zijn laatste adem uit in het bijzijn van geliefde echtgenote Tamara.

Pieter Aspe was een van de succesvolste schrijvers in Vlaanderen van de afgelopen decennia. Hij wordt beschouwd als één van de grondleggers van het misdaadgenre. Zijn werk werd in tien talen vertaald. De 10-delige tv-reeks Aspe is gebaseerd op de boeken en personages van Pieter Aspe. Van zijn boeken werden wereldwijd meer dan 3,5 miljoen exemplaren verkocht. In 2018 richtte hij zijn eigen uitgeverij op, Aspe NV. In 2020 vierde hij 25-jarig schrijverschap.”

Je kunt Pieter Aspe kennen van onder andere de volgende boeken:

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden