Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Thrillerschrijver Walter Lucius overleden

vrijdag 30 juli 2021

Literair agent Marianne Schönbach en uitgeverij Luitingh-Sijthoff maakten deze week bekend dat Walter Lucius is overleden op 22 juli. Lucius werd in 1954 geboren te Den Helder. 

Walter Lucius is een pseudoniem voor Walter Goverde. Naast thrillerauteur was hij muzikant, scenarist, producent en regisseur. Hij werd beroemd met zijn thrillerreeks De Hartland Trilogie. De Hartland Trilogie is het verhaal van twee journalisten die een internationaal spoor van machtsmisbruik en corruptie volgen en daarbij ook de waarheid over hun eigen herkomst achterhalen. Voor het eerste boek uit die serie, De vlinder en de storm, kreeg Lucius in 2013 de Schaduwprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut. Lucius werd daarnaast genomineerd voor de Diamanten Kogel in België en voor Le Prix du Polar Européen, de prijs voor de beste Europese thriller uitgegeven in de Franse taal. De afgelopen twee jaar werkte hij nog aan een historische roman over de Tweede Wereldoorlog, dat in 2022 zou uitkomen. 

Directeur Febe van der Wardt namens uitgeverij Luitingh-Sijthoff zegt over het bericht van overlijden: ‘Met grote verslagenheid hoorden wij van het overlijden van Walter. Sinds het schrijven van zijn eerste thriller was Walter fulltime auteur; hij gaf zijn schrijverschap alles wat hij had. Naast het feit dat hij een bevlogen schrijver was, was hij ook een aimabel mens. Voor iedereen binnen de uitgeverij was het een groot plezier om met Walter samen te werken en we keken dan ook uit naar de publicatie van zijn volgende boek. We zullen hem en onze samenwerking enorm missen.’

--

Richtje Scholtmeijer

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden