Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Tommy Wieringa verkoopt toch filmrechten ‘Joe Speedboot’

maandag 8 maart 2021

Tommy Wieringa heeft de filmrechten voor zijn roman Joe Speedboot verkocht aan BALDR Film. Het creatieve team bestaat uit regisseur Sam de Jong en scenarioschrijvers Jan Eiland en Daniël Samkalden van Dr. Script. Dit nadat Wieringa tot tweemaal toe naar de rechtbank ging in 2008 en 2010 om - succesvol - te procederen tegen de verfilming van Joe Speedboot. Het boek uit 2005 betekende Wierenga’s doorbraak naar een groter publiek, mede doordat het boek werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Libris Literatuurprijs, de Literatuurprijs Gerard Walschap, de NS Publieksprijs en de Prijs voor het mooiste boekomslag. 

Tommy Wieringa: "Uit de gesprekken met de scenaristen werd duidelijk dat ze slimme, goede ideeën hebben om het verhaal naar beeld te vertalen; heel stimulerend. Ook de samenwerking met De Jong geeft reden om op een film te hopen die eigenzinnig, rijk en groots is."

Producent IJswater Films mocht het boek in 2010 niet verfilmen omdat het volgens Wierenga afbreuk zou doen aan het verhaal. "Het zou een vervelende, puberale film zijn geworden zonder enige ruimte voor de reflectie die in het boek zo belangrijk is,” zei Wieringa destijds.

--

Daniël Klok

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden