Uit elkaar bekroond met Woutertje Pieterse Prijs

Bette Westera en Sylvia Weve wonnen de Woutertje Pieterse Prijs met hun boek Uit elkaar. Dat maakte juryvoorzitter Arjan Peters zaterdag 11 april bekend in het radioprogramma De Taalstaat op NPO Radio 1. 

De Woutertje Pieterse Prijs is een belangrijke prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandse jeugd- of kinderboek en wordt jaarlijks uitgereikt. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro. 

Uit elkaar gaat over het thema echtscheidingen. De jury zegt over het boek: “Alles is origineel en sprankelend aan dit boek, met prettig-onaangepaste tekeningen en baldadige gedichten, waarin kinderen hoofdschuddend kijken naar de liefdescarrousel van de volwassenen, die hun kinderen soms lijken te vergeten – maar die hun kinderen soms ook een nieuw perspectief bieden. (...) De 33ste Woutertje Pieterse Prijs is voor een boek dat de tragiek niet ontkent, maar de feestelijkheid laat zegevieren. Het kan kinderen tot steun zijn, én laten lachen, op elke pagina van het uitbundige Uit elkaar, van Bette Westera en Sylvia Weve.”

Westera en Weve wonnen eerder al de Woutertje Pieterse Prijs in 2015, met hun boek Doodgewoon, dat ook bekroond werd met een Gouden Griffel. In dit kinderboek staat het thema de dood centraal. 

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden