Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Uitgeverij Moon organiseert de tweede officiële Moon schrijfwedstrijd

maandag 19 juli 2021

In samenwerking met Scriptplus schrijfcursussen organiseert kinder- en YA-boeken uitgeverij Moon een schrijfwedstrijd. De opdracht is om een kort verhaal te schrijven van maximaal 3.000 woorden, gericht op kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Het thema van het verhaal moet familie zijn. Iedereen mag meedoen met de wedstrijd.  

Je kunt je verhaal insturen tot en met 15 augustus. Op 15 september maakt de jury dan bekend wie gewonnen heeft. De jury dit jaar bestaat uit Annelies Harzing, van kinderboekhandelaar Kinderboekentuin te Breda; Mirjam Oldenhave, schrijfdocent en kinderboekenschrijfster; Pamela Sharon, schrijfster en winnaar tweede prijs van de Moon YA-contest en Luna Wong Lun Hing van uitgeverij Moon. De eerste prijs bestaat uit een cursus schrijven voor kinderen bij Scriptplus, de tweede prijs uit een kennismakingsgesprek met uitgever Luna en redacteur Nina, gecombineerd met een redactieronde van het ingestuurde verhaal door Uitgeverij Moon en de derde prijs is een boekenpakket ter waarde van 100 euro. 

Uitgeverij Moon is een uitgeverij gericht op kinder- en YA-boeken zoals prentenboeken, voorleesboeken, jeugdromans en Young Adult-romans. Ze geven zowel origineel Nederlandse boeken als vertaald werk uit. Recentelijk verschenen bij uitgeverij Moon de boeken Friet Flamingo, De zomer waarin alles veranderde en Het dikke dinoboek. Scriptplus is een organisatie die schrijfcursussen en opleidingen aanbiedt. Ze bieden cursussen voor zowel literair als zakelijk schrijven. Hun klassen zijn klein waardoor er veel persoonlijke aandacht is. 

Je kunt je verhaal insturen naar schrijfwedstrijd@uitgeverijmoon.nl en op deze site vindt je meer informatie over de wedstrijd. 

-- 

Richtje Scholtmeijer 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden