Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Uitgeverij Orlando: De mooiste cadeautips voor de decembermaand

zaterdag 18 december 2021
 
[Ingezonden mededeling] December is de cadeaumaand bij uitstek, en een boek is altijd een goed idee. Dit jaar misschien wel meer dan ooit. Met lange winteravonden zonder al te veel afleiding in het verschiet, verzamelden we hieronder onze cadeautips voor december!

Ariadne

Voor de lezers van Een lied voor Achilles en Circe

In een van de beroemdste Griekse mythes verraadt Ariadne haar vader, koning Minos, door Theseus te helpen de Minotaurus te verslaan. Theseus op zijn beurt verraadt Ariadne. Dit is haar verhaal. De betoverende debuutroman Ariadne is een indrukwekkende hervertelling van de oude Griekse mythe van Theseus en de Minotaurus.

Circe

Internationale bestseller voor de lezers van Een lied voor Achilles (nu een hit op Tiktok)

Van de met de Orange Prize bekroonde auteur van Een lied voor Achilles het indrukwekkende verhaal van de mythologische heks Circe, geïnspireerd door de Odyssee van Homerus. De wereld is een gevaarlijke plaats voor een vrouw alleen, en met haar onafhankelijkheid roept Circe de toorn van zowel mannen als goden over zich af. Om te beschermen wat haar het meest dierbaar is, moet Circe al haar krachten aanwenden.
Madeline Miller brengt de klassieke oudheid sprankelend tot leven in dit betoverende verhaal over goden en helden, magie en monsters, overleven en transformatie.

De letterkast
De letterkast

Roman over het leven van Fré Cohen

Kunstenares en grafica Fré Cohen (1903-1943) groeit op in een socialistisch arbeidersgezin in Antwerpen en Amsterdam. Al jong blijkt dat Fré veel aanleg heeft om te tekenen en ze wil dan ook niets liever dan haar talent ontwikkelen. Vanzelfsprekend is dat echter niet in die tijd. In De letterkast reconstrueert Edith Brouwer het leven van Fré Cohen. Ze schetst niet alleen een prachtig portret van een gedreven kunstenaar en ontwerper van boekomslagen, maar ook een beeld van het optimisme en de drang tot verandering in de jaren twintig in Amsterdam, gevolgd door de dreiging en de vernietigende krachten van het fascisme.

De meermin van Black Conch
De meermin van Black Conch

‘Een imponerende prestatie.’ – The Sunday Times

De meermin van Black Conch is een levendig, meeslepend verhaal over liefde en vertrouwen, familie en vriendschap in een gemeenschap op een Caribisch eiland – een wereld die memorabel tot leven wordt gewekt in een roman die zich kan meten met De oude man en de zee en Liefde in tijden van cholera. Een duister liefdesverhaal over een visser en een zeemeermin, gebaseerd op een oude legende, waarover de jury van de Costa Award Best Novel of the Year zei dat het een ‘lyrische, glorieuze roman van een meestervertelster’ is.

Liefde in kleur
Liefde in kleur

‘Babalola’s proza sprankelt.’ – The New York Times

Bolu Babalola heeft de mooiste liefdesverhalen uit de wereldgeschiedenis en de mythologie verzameld en ze levendig en met veel opvallende details herschreven. Hoewel haar focus ligt op de magische volksverhalen uit West-Afrika, laat Babalola ook iconische Griekse mythen, oude legenden uit het Midden-Oosten en verhalen uit landen die niet langer bestaan herleven.

--

www.uitgeverijorlando.nl

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden