Filosofieboeken: Uitgeverij Ten Have

In het kader van de Maand van de Filosofie vroeg Bazarow.com de filosofie-uitgevers van Nederland en Vlaanderen zich kort te presenteren en iets te vertellen over de mooiste nieuwe boeken die dit voorjaar bij hen verschijnen.

Uitgeverij Ten Have

Al meer dan 185 jaar lang richt Ten Have zich op het uitgeven van boeken die betekenis geven aan ons leven. Door prikkelende filosofie, praktische psychologie en doorleefde inzichten te bieden, wil Ten Have een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van de mens en de wereld. 

Jenny Odell – De macht van nietsdoen. Een radicaal verzet tegen de aandachtseconomie 

Niets is vandaag de dag moeilijker dan nietsdoen. Maar in een wereld waarin we er alleen maar toe doen als we ‘aan’ staan, is nietsdoen misschien wel de belangrijkste vorm van verzet. Jenny Odell schreef een kritiek op de kapitalistische krachten die om onze aandacht strijden. We gaan anders denken over productiviteit, krijgen opnieuw verbinding met onze omgeving en ontdekken weer betekenisvolle vormen van geluk en echte aandacht. 

Kate Kirkpatrick – Simone de BeauvoirEen leven 

Filosoof, schrijver en feministisch icoon – Simone de Beauvoir was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend. 

Deze baanbrekende biografie werpt een geheel nieuw licht op De Beauvoir, die definitief neergezet wordt als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw. 

Massimo Pigliucci – De stoïcijnse gids voor gelukHet zakboekje van Epictus herverteld voor het moderne leven 

Het stoïcijns gedachtegoed maakt je een beter mens, geeft betekenis aan je leven en schenkt je rust en veerkracht. Jammer genoeg zijn de teksten van deze filosofen niet makkelijk te lezen. Massimo Pigliucci herschrijft een van de belangrijkste teksten van de stoïcijnen, het Zakboekje van Epictetus. Het zakboekje is te beschouwen als de kortste en meest krachtige samenvatting van de stoa: het is een kernachtige how to-gids voor hoe je gelukkig kunt worden in het leven. In deze nieuwe versie blijft de boodschap hetzelfde, maar komen de voorbeelden uit de wereld van vandaag. De antieke filosoof Epictetus krijgt zo een nieuw leven. 

 --

Door René Kok, Marketing Uitgeverij Ten Have

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden