Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Uitgeversgroep VBK steunt fysieke boekhandels met gratis boek

donderdag 8 april 2021

Uitgeversgroep VBK (Veen, Bos & Keuning) doet fysieke boekhandels een boek cadeau. Dit boek, met een oplage van 40.000 exemplaren, kunnen de boekhandels op hun beurt weer gratis meegeven aan klanten. Het initiatief is bedoeld om mensen te motiveren een bezoek te brengen aan hun boekenwinkel wanneer de coronamaatregelen worden versoepeld. Het boek, getiteld Weer open! is een bundel verhalen van auteurs die door Uitgeversgroep VBK vertegenwoordigd worden. De schrijvers die een bijdrage hebben gedaan zijn Auke Hulst, Mensje van Keulen, Murat Isik, Babs Gons, Frénk van der Linden, Judith Fanto, Gerwin van der Werf, Pepijn Lanen, Wieteke van Zeil, Bertram Koeleman, Annegreet van Bergen, Wim Daniëls, Willemijn van Dijk, Meike Schaling en Tjarko van der Pol. De omslag werd ontworpen door illustrator Merel Corduwener. 

Tanja Hendriks (directeur Ambo|Anthos), samen met Leonoor Broeder (uitgever Atlas Contact) samensteller van de bundel: “We moesten eerst uitzoeken welke auteurs en illustratoren op korte termijn iets wilden en konden maken. De insteek was dat ze iets zouden schrijven over hun ervaringen met boekhandels. De meesten hebben zich daaraan gehouden. Vanuit ons is het een geste naar de fysieke boekhandel. We merkten dat die heel graag iets willen meegeven aan hun klanten.”

Hendriks zegt dat ze nog enige tijd geaarzeld hebben over de datum waarop de bundel beschikbaar zou worden: “We hoopten eigenlijk dat de fysieke boekhandel al weer open zou mogen, maar toen dat niet gebeurde hebben we toch de knoop doorgehakt. We zijn er bijna, tot het zover is houden we elkaar vast. Boekhandels kunnen uiteraard zelf het moment kiezen waarop ze het meegeven aan hun klanten.

Overbodig om te melden: het boek is niet online te bestellen :)

--

Daniël Klok

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden