Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Update nieuwe leeslijst Nederlands

donderdag 19 november 2020

Vorige week startte Bazarow met een actie waarmee we de leeslijst Nederlands willen opfrissen! De laatste maanden waren er levendige discussies over het vak Nederlands op de middelbare school en de steeds verder achteruit lopende leesvaardigheid onder Nederlandse jongeren. Daarom besloot de redactie van Bazarow een enquête op te zetten met de vraag welke boeken van nu een mooie toevoeging bieden aan de (toch wat verouderde) leeslijst Nederlands. Inmiddels zijn we een week verder, en is het tijd voor een update.

Allereerst brengen we het positieve nieuws dat de actie een succes lijkt te worden. De afgelopen week kregen wij steeds meer respons en de eerste koplopers zijn in zicht. Uiteraard houden we nog even geheim welke boeken vooraan staan. Ten slotte kan er nog van alles veranderen in een week. In Bazarow Magazine van 28 november publiceren we uitkomsten met een nieuwe leeslijst Nederlands!

Het is leuk om te zien dat er ook op social media veel respons komt. Zo deelden mensen spontaan op Twitter en op Facebook op welke boeken zij stemden. Zo koos Sue (@boekenz op Twitter) voor Het Gym van Karin Amatmoekrim, Maan en Zon van Stefan Brijs en Boven is het stil van Gerbrand Bakker. Het Gym lijkt in ieder geval populair te zijn...

Ook hebben we een kleine aanpassing gemaakt in de enquête. Voorheen stond daar namelijk dat we van ‘Nederlanders’ willen weten welke boeken zij geschikt vinden voor de nieuwe leeslijst, nu is dat aangepast naar ‘sprekers van de Nederlandse taal’. De enquête is namelijk niet alleen open voor Nederlanders, maar ook voor Vlamingen of andere sprekers van het Nederlands.

Heb je de enquête nog niet ingevuld? Doe dat dan snel! Je hebt nog een week de tijd om jouw 3 keuzes voor de nieuwe leeslijst Nederlands in te dienen. Als je de enquête invult kan je nog  kans maken op een boekenbon ter waarde van 25 euro!

--

Redactie Bazarow

 

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden