Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Vandaag start de poëzieweek 2021 met het thema ‘samen’

donderdag 28 januari 2021

Poëzieweek (28 januari tot 3 februari) is het grootste en meest laagdrempelige initiatief voor poëzie in de Lage Landen. Literaire organisaties, scholen, bibliotheken, boekhandels, media, … Iedereen doet mee! Elk jaar staat poëzie centraal tijdens de laatste week van januari.

Door het grote succes van de Gedichtendag werd in 2013 beslist om Gedichtendag uit te werken tot een volledige Poëzieweek. Hierbij aansluitend werd de Gedichtendagbundel omgedoopt tot het Poëziegeschenk. Met een bundeling van grote en kleine poëzie-activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.
Het thema van de Poëzieweek 2021 is ‘Samen’! Het Poëziegeschenk is om die reden dit jaar geschreven door het duo Maud Vanhauwaert & Rodaan Al Galidi. Over heel Vlaanderen en Nederland vieren bibliotheken, scholen en boekhandels een week lang samen de poëzie.

“We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijk is er ook samenhorigheid en zijn er verbindende initiatieven van onderuit, wereldwijd. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. En dat willen we in de kijker zetten met het thema ‘samen’.” aldus de organisatie van de poëzieweek 2021.

De poëzieweek wordt afgetrapt met een groot aantal dichters. Hoewel die wegens de corona maatregelen het podium niet kunnen delen, maken ze aan de vooravond van Gedichtendag toch samen deel uit van de startshow. Live vanuit de Arenberg presenteren Poëziecentrum, Antwerpen Boekenstad en Arenberg Samen Al t’hope: 14 dichters lezen voor vanuit Arenberg en hun optredens worden afgewisseld met 16 dichters die een videoboodschap brengen.
Voor meer informatie over alle activiteiten rondom de poëzieweek, ga je naar de website van de poëzieweek.

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden