Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Veel animo Steunmaatregel voor Schrijvers

dinsdag 6 april 2021

De Schrijverscentrale bemiddelde in twee maanden voor 1.400 schrijversactiviteiten. Dit laat het Letterenfonds op 1 april weten in een persbericht. De vele aanvragen zorgden ervoor dat het subsidiebedrag van 500.000 euro veel sneller was besteed dan verwacht. Het Letterenfonds subsidieerde het geld. Niet alleen schrijvers profiteerden van honoraria, ook boekhandels ontvangen een extra bijdrage voor organisatiekosten. De Schrijverscentrale is een landelijk aanspreekpunt dat helpt en bemiddelt bij het organiseren van schrijversbezoeken. 

Het Letterenfonds wil er met de steunmaatregel voor zorgen dat makers aan het werk kunnen blijven. Ongeveer 40% van de activiteiten die door honoraria van het Letterenfonds georganiseerd worden zijn online. 

Voor veel organisaties was de steunmaatregel net het laatste zetje om ontmoetingen met schrijvers te organiseren. Er zit zelfs een positieve kant aan: doordat veel activiteiten nu online georganiseerd worden, is het voor bijvoorbeeld kleine scholen of bibliotheken veel makkelijker geworden om een schrijver “in de klas” te krijgen. Zo gingen Lize Spit en Rob van Essen digitaal langs bij de Bibliotheek van Zeeland, gaf Ingmar Heytze een digitale poëzieworkshop aan het Hondsrug College in Emmen en zoomde Pieter Waterdrinker vanuit Rusland over zijn boeken aan leden van Literair Deventer. In de Bibliotheek van Oss kwamen schrijvers Özcan Akyol en Elle van Rijn langs om het Voorwoord van de Boekenweek te vieren. Bibliotheek Oss: "Met dank aan de schrijvers en de steunmaatregel organiseerden we feestelijke literaire avonden op prachtige plekken!" 

Als vervolg op de goed ontvangen steunmaatregel komen De Schrijverscentrale en de Koninklijke Boekverkopersbond met steun van het Letterenfonds nog met een aanvullende regeling voor schrijversoptredens in boekhandels in Nederland. Deze tijdelijke regelingen worden gesubsidieerd door het ministerie van OCW. 

--

Daniël Klok

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden