Verkoop kinderboeken en fictie toegenomen sinds coronacrisis

De populariteit van jeugdboeken en fictie is opvallend toegenomen sinds de zogenoemde ‘intelligente lockdown’ vanwege de coronacrisis van kracht is, meldt directeur Eveline Aendekerk van Stichting CPNB.

Drie weken geleden lanceerde de CPNB de campagne #ikleesthuis. Met de campagne wil de CPNB mensen aansporen om komende tijd zoveel mogelijk te lezen en hun boeken bij de lokale boekhandel te kopen. Het is niet direct te zien dat de campagne zich vertaalt in de verkoop van meer boeken, zegt Aendekerk, maar ze ziet wel verschuivingen in de trends. “Kinderboeken deden het in 2019 niet heel goed. Maar die zijn de afgelopen weken heel hard aan het terugkomen.”

Kinderboeken die het op dit moment goed doen, zijn onder andere boeken van de populaire series De Waanzinnige Boomhut, De Gorgels en Het leven van een loser. Aendekerk noemt De Zweetvoetenman van Annet Huizing als hoge binnenkomer in de bestsellerlijst. Bij volwassen fictie staan veel titels van Lucinda Riley in de lijst. Sinds de coronacrisis staat De pest van Albert Camus uit 1947 in de top 3. Het boek gaat over een stad die vanwege een epidemie van de buitenwereld wordt afgesloten. 

De CPNB zet de campagne #ikleesthuis door en roept mensen op vooral bij lokale boekhandelaren boeken te bestellen. "Veel boekhandels hebben een eigen bezorgservice in het leven geroepen en brengen bijvoorbeeld met scooters en bakfietsen boeken rond. Op die manier proberen ze ook in deze rare tijden toch het hoofd enigszins boven water te houden," aldus Aendekerk. 

Volgende week komt Bazarow met een reportage over vindingrijke boekhandels in tijden van de coronacrisis. Heb je binnen je boekhandel een bijzonder project lopen, laat het de redactie weten op info@bazarow.com.

--

Door Jorien Tromp

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden