Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Vertaalrechten Wij slaven van Suriname verkocht aan Duitsland

maandag 17 augustus 2020

Datum: 17-08-2020

Wij slaven van Suriname van Anton de Kom verschijnt voorjaar 2021 in het Duits. De vertaalrechten zijn verkocht aan de uitgeverij Transit Verlag. In 1934 publiceerde Anton de Kom zijn meesterwerk Wij slaven van Suriname, een persoonlijke, literaire en algemene geschiedschrijving en een felle aanklacht tegen racisme en uitbuiting. De nieuwe uitgave kreeg in de zomer van 2020 een notering in de bestsellerlijst (de Bestseller60), 86 jaar na de eerste uitgave. In juni van dit jaar werd Anton de Kom ook opgenomen in de Canon van Nederland.

Hoogleraar Nederlands-Caraïbische letteren Michiel van Kempen schreef in zijn recensie van het boek eerder op deze site:

“Een moderne klassieker uit het Caraïbisch gebied, zo mag Wij slaven van Suriname uit 1934 van Anton de Kom gerust genoemd worden. Toch duurde het lang voordat het boek die status zou bereiken, en internationaal heeft het die nog altijd niet. Dat er in deze tijden van oplevende belangstelling voor het Nederlandse koloniale verleden een herdruk verschijnt, is logisch. Want in een tijd dat het begrip ‘held’ aan bedenkelijke inflatie onderhevig is, mag De Kom nog altijd zo genoemd worden.”

Anton de Kom (1898 – 1945) was ‘Vrijheidsstrijder, verzetsheld, vakbondsman, activist, schrijver en banneling’, zo staat er op het voetstuk van zijn beeld op het Anton de Komplein in Amsterdam. In de jaren dertig werd De Kom verbannen uit Suriname. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij actief in het Nederlandse verzet. Op 24 april 1945 overleed hij in een Duits concentratiekamp.

Het is mooi dat er nu ook internationale erkenning komt voor dit belangrijke boek.

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen