Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Boeken op tv: Voorwoord boekenbal en eerst uitzending Eus Boekhandel

dinsdag 9 maart 2021

Met de Boekenbalspecial, die vrijdagavond werd behandeld door het BNNVARA-programma De Vooravond, ging het Voorwoord van de Boekenweek officieel van start . Via het Instagramaccount van de Boekenweek kan iedereen met een speciale filter thuis ook op de rode loper van het Boekenbal verschijnen. Tijdens het Voorwoord (6 t/m 14 maart) worden er evenementen georganiseerd door Hebban.nl, boekhandels en bibliotheken om het boek te vieren en zo het boekenvak te steunen dat te lijden heeft onder de coronamaatregelen. De succesvolle #steunjeboekhandel-campagne krijgt een vervolg met de verkoop van unieke linnen tassen: een collectors’ item met citaten van Jan Wolkers, Ilja Leonard Pfeijffer, Ellen Deckwitz en Fokke & Sukke. Daarnaast worden er vanaf deze week tot aan de Boekenweek in de zomer elke week nieuwe afleveringen uitgezonden van Het Voorwoord van de Boekenweek Live; in twintig uitzendingen vanuit De Kleine Komedie passeren veertig schrijvers de revue.

Een aantal posts op twitter rondom het voorwoord:

 

Eerste Eus’ Boekenclub trekt 231.000 kijkers

De eerste aflevering van Eus’ Boekenclub, gisteren uitgezonden haalde een respectabele 231.000 kijkers. Gastheer Özcan Akyol ontving hoofdgast Peter Buwalda. De leesclub, bestaande uit Willie Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig), Yvette van Boven, Ellen Deckwitz, las een gedicht voor. Tevens vond er een debat plaats over culturele toe-eigening in de literatuur tussen schrijver Karin Amatmoekrim en John Janssen van Galen die het gewaagd had om op zijn beurt weer clichés over witte Nederlanders te uiten. De aflevering duurde 25 minuten. We lazen veel positieve reacties op de socials:

Een aantal reacties van kijkers van het programma:Over het algemeen kan wel gesteld worden dat het programma bij de kijker goed in de smaak viel! Eerste aflevering van Eus’ Boekenclub gemist? Klik hier!

--

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden