Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

VPRO start nieuw boekenprogramma en zoekt redacteuren m/v

zaterdag 16 januari 2021

Het belangrijkste boekennieuws tot nu toe dit jaar: De VPRO start met een nieuw boekenprogramma en zoekt redacteuren. Omdat we bij Bazarow het erg belangrijk vinden dat het programma er komt, hierbij de hele vacaturetekst. Wel hopen we dat het nieuwe programma ook non-fictie bespreekt. Heb je ondergenoemde talenten, snel solliciteren dan!

--

Gezocht Redacteuren m/v

32-36 uur

Partime  Hilversum

Heb jij een grote liefde voor boeken en lezen, ben je creatief en heb je redactie ervaring? Grijp dan je kans om deel uit te maken van een nieuw boekenprogramma!

We zoeken met ingang van maart 2021 meerdere:

REDACTEUREN

(32-36 uur per week, waaronder regelmatig de zaterdag)

Wat gaan we doen?
De VPRO komt vanaf april 2021 met een nieuw boekenprogramma. De ontwikkeling van het format is nog in volle gang. Je zult dus betrokken zijn bij de startfase van het programma, wat een inspirerende en kansrijke ervaring is. Hier kunnen we jouw kennis, inventiviteit en creativiteit goed bij gebruiken!

Wat ga jij doen?

Als redacteur denk je creatief mee over de invulling van het programma. Je volgt en signaleert interessante ontwikkelingen binnen de actualiteit en de literaire wereld, verbindt thema’s met elkaar en zet dit om in originele en interessante invalshoeken voor gespreksonderwerpen en programma-ideeën. Daarnaast ben je breed geïnteresseerd in maatschappelijke en culturele ontwikkelingen en volgt deze op de voet.

Je bereidt interviews voor en onderhoudt contact met de gasten voorafgaand aan de opnamedagen en tijdens de opnames zelf. Je overtuigt met verve gasten uit binnen- en buitenland, vaak ook via hun management, om deel te nemen aan het programma. Een uitgever bellen is voor jou gesneden koek.

Je neemt deel aan het redactieoverleg en doet voorstellen over de verdere invulling van het programma en de bijbehorende crossmediale uitingen.

Wie ben jij?
We zoeken redacteuren met HBO/WO werk- en denkniveau met een groot hart voor alle vormen van geschreven verhalen. We hebben ruimte voor meerdere collega’s op verschillende ervaringsniveaus.

  • Je hebt (ruime) ervaring als redacteur, ervaring met studioprogramma’s op TV is een pré.
  • Je kunt goed interviewen en bent creatief in het bedenken van (invalshoeken voor) gespreksonderwerpen.
  • Je hebt een grote kennis van en affiniteit met boeken en lezen.
  • Idealiter heb je al een relevant en goed netwerk in de boekenwereld of kun je dit snel opbouwen.
  • Je bent bereid in de weekenden te werken en hebt een flexibele werkmentaliteit.
  • Je houdt ervan om zowel de grote inhoudelijke klussen als het kleinere redactionele monnikenwerk met evenveel motivatie uit te voeren.
  • Je bent een teamspeler die stressbestendig, flexibel, opgeruimd en geordend is. Je weet onder tijdsdruk te presteren.
  • Je denkt in taal én in beeld: instarts, vormgeving, foto’s, actie in de studio.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, in woord en schrift, zowel Nederlands als Engels. Kennis van een derde taal is meer dan welkom!
  • Je bent bekend met social media en weet welk medium je waarvoor kunt inzetten.
Wat bieden we?

Een dynamische en creatieve baan bij een grensverleggende omroep. Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 32-36 uur per week, start medio maart 2021 tot en met 31 december 2021. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en ligt tussen de € 2.450,- en € 4.500,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering.

Reageren?
VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent.

Ben je enthousiast geworden? Stuur ons je motivatiebrief en CV uiterlijk 31 januari 2021 via onderstaande sollicitatiebutton.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jikke Wechgelaer, Eindredacteur via j.wechgelaer@vpro.nl.

Solliciteer hier

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden