Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Welke verschillende telefoonabonnementen zijn er?

woensdag 29 december 2021

Uit deze telefoonabonnementen kun je kiezen

[Lifestyle] Wil je een Motorola moto g100 of een andere telefoon kopen, maar twijfel je nog over het abonnement dat je af wilt sluiten? Er zijn twee verschillende soorten abonnementen, waaronder een abonnement inclusief telefoon en het sim only abonnement. Wij vertellen je in dit artikel meer over deze verschillende abonnementen en wat het beste abonnement is volgens de Consumentenbond. Lees snel verder voor meer informatie.

Abonnement inclusief telefoon
Kies je voor een abonnement inclusief telefoon, dan hoef je geen telefoon zelf te kopen, maar krijg je deze via de provider. In de abonnementsperiode van 1 of 2 jaar betaal je de telefoon af. Dit kan via een eenmalig bedrag of voor een vast bedrag per maand. Wel betaal je een hoger bedrag per maand dan wanneer je een sim only abonnement neemt. Je kunt gedurende de tijd dat het abonnement loopt wel het aantal belminuten en mb’s verhogen, maar deze verlagen is niet mogelijk. Wat een abonnement inclusief telefoon als voordeel heeft, is dat je meteen over de nieuwste telefoon kunt beschikken. Wel ziet de overheid dit als lening, want je betaalt meer dan de oorspronkelijke kosten van de telefoon.

Sim Only abonnement
Je kunt ook een sim only abonnement afsluiten, waarbij je van de provider een simkaart krijgt. Je koopt hierbij zelf een telefoon die simlockvrij is. Deze kunnen iedere simkaart accepteren. Je kunt een sim only abonnement nemen voor jouw huidige telefoon of een nieuwe telefoon online bestellen. Je kunt ook kiezen voor een telefoon die al gebruikt is, maar nog in goede staat is, zoals bijvoorbeeld de iphone 8 refurbished. Je koopt bij een sim only abonnement zelf in een keer je telefoon en hoeft deze niet af te betalen via een abonnement. Sim only heeft als voordeel dat je veel goedkoper uit bent, want wanneer je zelf een telefoon koopt is dit veel voordeliger dan wanneer je kiest voor een abonnement met telefoon. Ook is je bundel eenvoudig aan te passen. Kies je een sim only abonnement, dan kun je op elk moment je belminuten of mb’s verhogen en verlagen. Dit in tegenstelling tot een abonnement inclusief telefoon.

Wat zegt de Consumentenbond?
De consument heeft onderzoek gedaan naar telefoonabonnementen zoals het abonnement inclusief telefoon en het sim only abonnement. Hun conclusie is dat je over het algemeen voordeliger uit bent als je een losse smartphone met een sim only abonnement neemt. Voor welk abonnement kies jij?

--

Foto: Depositphotos

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden