Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Winactie met De Lege Hemel van Marjan Slob

woensdag 23 september 2020

Het woord ‘eenzaamheid’ zingt rond. Bezorgde beleidsmakers nemen maatregelen om de eenzaamheid onder geïsoleerde hoogbejaarden en gamende jongeren te ‘bestrijden’. Het begrip zelf wordt echter maar weinig onderzocht.

In haar nieuwe boek doet Marjan Slob dat wel. Ze presenteert ‘eenzaamheid’ als het nare gevoel dat je krijgt als je een tekort aan verbondenheid ervaart. Maar ze ziet eenzaamheid ook als verschijnsel dat menselijk talent vertoont. Als je eenzaam bent, lijd je aan wat er niet is, en dat getuigt van zelfreflectie en voorstellingsvermogen.

Deze opvatting maakt Slob inzichtelijk aan de hand van de ideeën van grote denkers als Blaise Pascal, Daniel Dennett en Simone de Beauvoir, maar ook van romans, films en popliedjes. Heel precies legt zij verrassende verbanden tussen eenzaamheid, podiumvrees, maskers, selfies, ruimtereizen en getut op de dames-wc. Met David Bowie als de gids die weet hoe je kunt spelen met je onvermijdelijke verlorenheid.

Over twee weken verschijnt het boek, bij de start van de Week tegen Eenzaamheid.  Lees hier de voorpublicatie van het hoofdstuk over David Bowie.

WIN dit boek! 

Deel dit artikel op sociale media en maak kans op een exemplaar van De lege hemel.

  • Zorg dat het account van Bazarow getagd wordt zodat wij weten dat je kans wil maken.
  • Onder de delers en taggers verloten wij de boeken. 
  • Heb je geen social media? In dat geval kun je het artikel delen via email met minimaal vijf mensen én renske@deleesclubvanalles.nl zodat wij zien dat je wil winnen. 
  • Meedoen voor De lege hemel kan tot en met vrijdag 02 oktober.

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen