Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Winactie met Wat ze zeiden van Miriam Toews

maandag 21 september 2020

Tussen 2005 en 2009 werden veel meisjes en vrouwen in de afgelegen mennonitische kolonie Manitoba in Bolivia, genoemd naar de gelijknamige Canadese provincie, ’s ochtends regelmatig versuft wakker. Ze hadden dan pijn en blauwe plekken en ze verloren bloed, doordat ze die nacht waren verkracht. Dit seksuele geweld werd toegeschreven aan geesten en demonen. Sommige leden van de gemeenschap meenden dat God of de duivel het lijden over de vrouwen bracht als straf voor hun zonden; vele beschuldigden de vrouwen ervan te liegen om aandacht te trekken of om overspel te verhullen; weer andere geloofden dat alles een gevolg was van ongebreidelde vrouwelijke fantasie.

Na verloop van tijd werd bekend dat acht mannen uit de kolonie hun slachtoffers hadden bedwelmd met behulp van een verdovingsmiddel voor dieren, om hen vervolgens te verkrachten. In 2011 werden deze mannen door een Boliviaanse rechtbank veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. In 2013, toen de veroordeelde mannen nog in de gevangenis zaten, kwam naar buiten dat soortgelijk geweld en andere vormen van seksueel misbruik binnen de kolonie nog steeds voorkwamen.

Wat ze zeiden is zowel een gefictionaliseerde reactie op deze ware gebeurtenissen als een product van de vrouwelijke fantasie. 

Miriam Toews is een Canadese schrijfster, vooral bekend van haar romans A Complicated Kindness en All My Puny Sorrows. Ze won een aantal literaire prijzen, waaronder de Governor General’s Award for Fiction en de Writers ‘Trust Engel / Findley Award voor oeuvre.

Lees hier de voorpublicatie in Bazarow Magazine.

Maak kans op dit boek!

 

WIN dit boek! 

Deel dit artikel op sociale media en maak kans op een exemplaar van Wat ze zeiden.

  • Zorg dat het account van Bazarow getagd wordt zodat wij weten dat je kans wil maken.
  • Onder de delers en taggers verloten wij de boeken. 
  • Heb je geen social media? In dat geval kun je het artikel delen via email met minimaal vijf mensen én renske@deleesclubvanalles.nl zodat wij zien dat je wil winnen. 
  • Meedoen voor Wat ze zeiden kan tot en met vrijdag 02 oktober

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen