Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Winnaar 23ste Knack Hercule Poirotprijs bekend

donderdag 12 november 2020

Rudy Morren ontvangt de 23ste Knack Hercule Poirot onderscheiding voor zijn boek Sneeuwspoor. De prijs is een jaarlijkse onderscheiding voor het beste misdaadverhaal in Vlaanderen en sinds 2016 wordt er ook een variant uitgereikt voor het beste thrillerdebuut, de Fred Braeckman Award. De Knack Hercule Poirotprijs ontstond oorspronkelijk in 1998 om Vlaamse thrillerauteurs een steuntje in de rug te geven. Aan de onderscheiding is een geldbedrag van 5000 euro verbonden. 

De jury over Sneeuwspoor: “Morren bevestigt met Sneeuwspoor de grote verwachtingen na zijn debuut: dit is een auteur die volop durft te schrijven en je tot op de laatste bladzijde in de ban houdt. In Sneeuwspoor verrast hij opnieuw met een strak plot en personages van vlees en bloed.”

Vorig jaar kwam het debuut van Morren uit: Wild Vlees. Dit boek werd positief ontvangen zowel in Vlaanderen als Nederland.


Naast de Knack Hercule Poirotprijs is er ook nog de Knack publieksprijs en de Fred Braeckman Award. De publieksprijs gaat dit jaar naar Uitgekookt van Pat Craenbroek. Jeanne Bertens, recensent bij Perfecte Buren schreef “Uitgekookt balanceert tussen een literaire en een psychologische thriller. Pat Craenbroek diept haar karakters goed uit. Met name het karakter van Margaux Bakker maakt een mooie ontwikkeling door.” 

De Fred Braeckman Award gaat dit jaar naar Marc Cloostermans voor zijn boek Conscience, de terugkeer. Deze maand is het tweede deel De Finse Weduwe verschenen. Recensent Jan Stoel over de debuutroman Conscience, de terugkeer: “Met gevoel voor sfeer, detail en in mooie taal weet Cloostermans de tweede helft van de negentiende eeuw op het platteland opnieuw tot leven te breng. Hij combineert het met een spannend verhaal.”

 

Dit jaar lijkt met deze voorbeelden een geslaagd jaar voor het thrillergenre in Vlaanderen. 

--

Door Renske Bakkenes

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen