Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Winnaars van de Bronzen Uil en Onze Taal/ANV-taalboeken bekend

maandag 12 oktober 2020

Afgelopen weekend kozen de jurys vande zowel De Bronzen Uil als Onze Taal/ANV-taalboekenprijs de winnaars van 2020. Zo ontvangt Machteld Siegmann de Bronzen Uil voor haar roman De kaalvreter. De Bronzen Uil gaat naar de beste debuutroman van het afgelopen jaar. Niet alleen de jury vond De kaalvreter het beste boek, ook de publieksprijs van de onderscheiding ging naar Machteld Siegmann. “De jury was onder de indruk van de eigen stem, de eigen kleur en het ritme waardoor de verschillende perspectieven van de personages tot hun recht komen” aldus voorzitter Jos Geysels. 

Nicoline van der Sijs ontvangt de Onze Taal/ANV-taalboekenprijs voor haar boek 15 eeuwen Nederlandse taal. Een onderwerp dat relevant is gezien de huidige druk waaronder het vak Nederlands verkeerd. De afgelopen periode was de Nederlandse taal veel in het nieuws. Of het Nederlands aan het verdwijnen is? Volgens Nicoline van der Sijs niet, zo vertelt zij in een interview aan Trouw.  

Bart Deckx, recensent bij de Leesclub van alles, schreef: “Nicoline van der Sijs schrijft met kennis van zaken. Alle aspecten van de rijke geschiedenis van het Nederlands worden omstandig toegelicht – etymologie, woordvorming, spelling, klank en uitspraak, zinsbouw et cetera. [...] Het Nederlands blijft een krachtige, levende taal.” 

Later in de maand oktober en ook in de maand november zijn nog meer literaire prijsuitreikingen en bekendmakingen te verwachten zoals de Libris Geschiedenisprijs, de Boekenbon literatuurprijs en de Zeeuwse Boekenprijs. 

--

Door Renske Bakkenes

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen