Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

World Fantasy Awards 2020 bekend!

donderdag 5 november 2020

Afgelopen weekend reikte de jury van de World Fantasy Awards verschillende prijzen uit. Deze onderscheidingen zijn onderdeel van de jaarlijkse World Fantasy Convention. Deze conventie bestaat sinds 1975 en zet zich in voor het fantasy genre. Iedereen geïnteresseerd in fantasy is welkom. Dit jaar was de conventie, vanwege het coronavirus, volledig online. 

Het belangrijkste onderdeel van de conventie is toch wel de uitreiking van de World Fantasy Awards, daarnaast is er op de vrijdagmiddag/avond een grote signeersessie als activiteit, waarbij vele auteurs en artiesten hun werk signeren. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld de Dealerroom en de Art show. In de Dealerroom kunnen bezoekers bij ongeveer 50 kramen kijken wat er de laatste aanbiedingen zijn in literair en artistiek werk met fantasy als genre. De Art show bevat zowel werk dat gekocht kan worden als werk dat alleen tentoongesteld wordt. Meedoen met de Art show kan alleen als het werk goedgekeurd wordt door een jury en aanmelden hiervoor moet ver van te voren. Voor iedereen is er wat te vinden, zowel voor professionals als voor fans. Het bestuur van de World Fantasy Convention benadrukt wel dat de beurs vooral voor mensen is die professioneel met het genre bezig zijn. Het is dus niet een conventie waarbij mensen verkleed zijn of er veel aandacht is voor games. 

 

De volgende winnaars zijn bekend:

Prijzen
Beste roman: 
Queen of the Conquered, Kacen Callender (Orbit US)

Beste novelle: 
Silver in the Wood, Emily Tesh (Tor.com Publishing)

Beste korte verhaal: 
Read After Burning, Maria Dahvana Headley (A People’s Future of the United States)

Beste verhalenbundel:
New Suns: Original Speculative Fiction by People of Color, Nisi Shawl, ed. (Solaris US & UK)

Beste collectie:
Song for the Unraveling of the World, Brian Evenson (Coffee House)

Beste illustrator:
Kathleen Jennings

Special Award – Professional:
Ebony Elizabeth Thomas, for The Dark Fantastic: Race and the Imagination from Harry Potter to the Hunger Games (New York University Press)

Special Award – Non-Professional:
Bodhisattva Chattopadhyay, Laura E. Goodin and Esko Suoranta, for Fafnir – Nordic Journal of Science Fiction and Fantasy Research

--

Door Renske Bakkenes

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen