Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €17,50

Steun de boekensector

Zomernummer poëzietijdschrift Awater verschijnt begin juni

woensdag 26 mei 2021

Awater is het grootste poëzietijdschrift van Nederland. In Awater vind je nieuws, achtergronden en poëziekritiek. Daarnaast ontvangen abonnees drie keer per jaar de meest interessante dichtbundel van het actuele aanbod.

Awater reikt sinds 2008 jaarlijks de Awater Poëzieprijs uit. De prijs komt tot stand door middel van het bevragen van 'beroepslezers' (poëziecritici, -docenten en -bloemlezers). Hen wordt gevraagd een top 3 te maken van Nederlandse dichtbundels die het jaar ervoor zijn uitgebracht. De prijs bestaat uit een geldbedrag van vijfhonderd euro en wordt uitgereikt aan het einde van de poëzieweek. De Poëzieweek 2022 start op Gedichtendag, donderdag 27 januari, en loopt t.e.m. woensdag 2 februari.

 Vanaf 4 juni is de zomereditie van poëzietijdschrift Awater verkrijgbaar. In deze editie staat onder andere een interview met Willem Thies, nieuw werk van Rozalie Hirs, vertaalde poëzie van Charles Simic en debutant Mattijs Deraedt interviewt zijn voorbeeld Ingmar Heytze.

Edwin Fagel schrijft over het oeuvre van Alfred Schaffer en Gemma Plum heeft het gedicht at ik hoorde in de schelp van Bernke Klein Zandvoort verstript.

 Daarnaast is er de column van de Dichter des Vaderlands Lieke Marsman en zijn er recensies van boeken van onder meer Babs Gons, Antoine de Kom, Tjitske Jansen, Anne Broeksma en Dorien de Wit.

En natuurlijk de Awater Top 6, de Poëzie Top 15, de lijst met nieuw verschenen titels, de poëzie-agenda en de Poëzieclub Pagina's.

Klik hier voor meer informatie

 --

Sabine Bunschoten

Service & contact

Heb je ons nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder

Klantenservice

Gratis bezorging

vanaf € 17,50

Retourneren

retourneer je artikel

Op werkdagen voor 23:00 besteld

morgen in huis

Stevig verpakt

bezorgd door PostNL

Veilig en snel winkelen

Betaalmogelijkheden