Perfecte Buren stopt, maar blijft bestaan op de Bazarow.com

maandag, 20 juni 2022

[Nieuws] Perfecte Buren, het boekenblog onder Vlaams/Nederlandse vlag zal per 1 augustus 2022 ophouden te bestaan. De ‘opbrengst’ van 9 jaar schrijven over boeken gaat over naar boekenplatform Bazarow en blijven zo toegankelijk voor iedereen.

Oprichters en drijvende krachten achter Perfecte Buren: Karin, Nancy en Patrice: “Met heel veel liefde en plezier hebben we afgelopen 9 jaar aan Perfecte Buren gewerkt. Het was onze ambities om een mooie boekenblog neer te zetten voor Vlaanderen én Nederland, met Vlaamse en Nederlandse recensenten; een uniek concept. En dat is zondermeer gelukt. We hebben een geweldig team met enthousiaste medewerkers gekregen, we hebben vriendschappen gesloten en samen duizenden artikelen geschreven en geplaatst. Ook de samenwerking met auteurs en uitgevers was altijd meer dan plezierig, zonder hun vertrouwen in Perfecte Buren waren we nooit zo groot en bekend geworden.

Maar helaas; aan alles komt een eind. Wij, als dragende krachten achter de site, hebben de moeilijke beslissing genomen om met Perfecte Buren te stoppen. Daarom dragen we nu, niet zonder trots met alles wat is bereikt, ons boekenblog over aan Bazarow. Wij werkten al een tijd samen met Bazarow  en dus voelt deze stap vertrouwd. We hebben nu de zekerheid dat alle artikelen niet verloren gaan en gewoon voor iedereen te lezen blijft. Bij Bazarow is dat in goede handen. Natuurlijk blijven we zelf lezen, want dat is onze grote passie.”

Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur van Bazarow: “Het is natuurlijk jammer dat zo’n leuke en succesvolle site als Perfecte Buren verdwijnt. We zijn er trots op dat de artikelen van Perfecte Buren over mogen naar Bazarow. Dat is voor Bazarow een grote versterking met name in populaire fictie. Daar wilden we toch al meer in groeien. Het geeft ons in één klap een groot volume in dit domein en dat past weer in ons streven om de grootste boekensite in het Nederlandse taalgebied te worden, niet alleen voor serieuze fictie en non-fictie, maar ook voor populaire fictie.”

Kookboeken Nieuws

Over Perfecte Buren
In 2013 ontstond het idee, bij vriendinnen én perfecte buren Bianca en Patrice, om een eigen boekengroep op te richten. Na jaren te hebben gerecenseerd voor andere partijen hadden we voldoende ervaring en contacten om onze plannen om te zetten naar iets voor onszelf. Karin en Nancy sloten aan als mede-beheerders en begin 2014 was Perfecte Buren een feit. Het concept van een groep Vlamingen en Nederlanders sloeg meteen aan en kon zowel bij auteurs als uitgevers al meteen op een enorme waardering rekenen. Het team werd al snel te klein door het grote leesaanbod maar gelukkig kwam daar ook verandering in; een deskundige groep lezers sloot zich aan bij Perfecte Buren. In de afgelopen jaren hebben we met z’n allen veel gelezen, gezien en meegemaakt in- en buiten boekenland. De onderlinge hechte samenwerking in het team is tot op de dag van vandaag een succes gebleken. Perfecte Buren is een geslaagde missie door het onderling vertrouwen, de vriendschappen en de gedeelde passie voor het geschreven woord. Met dezelfde passie geven we nu ons eigen boek vol vertrouwen over aan Bazarow.

www.perfecteburen.nl

Over Bazarow
Bazarow.com bestaat sinds najaar 2019. Voorjaar 2022 is Bazarow samengevoegd met De Leesclub van Alles, dat sinds de zomer van 2016 bestond. We willen 360 graden rond over alle denkbare boeken over alle denkbare onderwerpen schrijven, zowel fictie als non-fictie. We hebben de ambitie om één van de grootste boekensites in het Nederlandse taalgebied te worden. Bij Bazarow.com kunnen mensen die een boek zoeken terecht voor kritische beschouwingen over ‘alle’ soorten boeken; nieuwe én oudere boeken, populaire boeken én serieuze boeken, fictie én non-fictie. Hiermee willen we een belangrijke stimulans geven aan het lezen van boeken in Nederland en Vlaanderen, zeker van boeken die elders nauwelijks aandacht krijgen. Ook heeft Bazarow diverse nieuwsbrieven die wekelijkse of tweewekelijks verschijnen. Bijna elke categorie boeken heeft wel een eigen nieuwsbrief. Daarnaast verschijnt elke twee weken het algemene digitale boekentijdschrift Bazarow Magazine, vol boekennieuws, evenementen, voorpublicaties en meer.

Zie ook: www.bazarow.com en https://bazarow.com/over-ons/

Redactie Bazarow


Vakantielezen 2022 voor basisschoolleerlingen van start

zaterdag, 25 juni 2022

[Nieuws] Perfecte Buren, het boekenblog onder Vlaams/Nederlandse vlag zal per 1 augustus 2022 ophou...


45! ja, 45 kinderboekenprijzen toegekend. Is dat niet veel?

vrijdag, 24 juni 2022

[Nieuws] Perfecte Buren, het boekenblog onder Vlaams/Nederlandse vlag zal per 1 augustus 2022 ophou...


Shortlist Europese Literatuurprijs 2022 bekendgemaakt

donderdag, 23 juni 2022

[Nieuws] Perfecte Buren, het boekenblog onder Vlaams/Nederlandse vlag zal per 1 augustus 2022 ophou...


Gezocht inzendingen voor het BruutTAAL Regenboogboek 2022

dinsdag, 21 juni 2022

[Nieuws] Perfecte Buren, het boekenblog onder Vlaams/Nederlandse vlag zal per 1 augustus 2022 ophou...