Alles wat je moet weten, maar wat je nooit is verteld

Woensdag, 23 september, 2020

Geschreven door: David Icke
Artikel door: Carlita Van Rossum

Icke benadrukt dat de wereld niet is zoals je denkt

[Recensie] David Icke was ooit profvoetballer en sportverslaggever, maar heeft zich de afgelopen decennia vooral bezig gehouden met het schrijven van spraakmakende boeken. Volgens Wikipedia noemt Icke zichzelf “onderzoeker naar wat en wie de wereld werkelijk beheersen”. Hij wordt geschaard onder de complottheoristen en daarom geweerd op platforms zoals Facebook. Het maakte mij erg nieuwsgierig naar zijn meest recente boek.

Het eerste waar je niet omheen kan is de enorme hoeveelheid pagina’s die het boek bevat. En op deze pagina’s staat ook nog eens heel veel informatie (ondersteund met kleine illustraties en foto’s). Om te beginnen aan dit massieve boek moet je dus even slikken en vooral doorzettingsvermogen hebben. Bovendien maakt Icke het je niet makkelijk om snel in het verhaal te komen. De eerste hoofdstukken gaan voornamelijk over Icke’s theorie met betrekking tot hoe de wereld in elkaar zit en welke rol de mens en ons lichaam hierin heeft. Als je op de middelbare school niet zo goed was in natuurkunde en nog nooit gehoord hebt van de kwantumtheorie, zal je even moet doorbijten. Haak niet af! Daarna wordt het interessant.

Icke gaat na de lange inleiding helemaal los! Religies, koninklijke families, Bill Gates, de media: ze krijgen er allemaal flink van langs. Volgens Icke staat onze wereld onder controle van de Elite, een zeer kleine groep steenrijke mensen die overal invloed en duistere connecties heeft. Icke benadrukt dat de wereld niet is zoals je denkt en dat je moet oppassen dat je niet mee de afgrond ingesleurd wordt. Precies, heel vrolijk wordt je niet van deze boodschap. Maar je gaat hierdoor wel nadenken over zaken waar je je normaal gesproken niet zo mee bezighoudt. Zo heb ik me nooit verdiept in de vraag waarom bankiers zo rijk kunnen worden. Icke geeft een duidelijke uitleg die tegelijkertijd ook zorgen baart. Zo gaat het met meerdere onderwerpen. Steeds meer mensen ervaren bijvoorbeeld dat de informatie die we via de media binnenkrijgen niet compleet is, omdat diezelfde media bepaalde zaken niet deelt die wel van grote invloed zijn op de wereld. Dan ontstaat er eenzijdig nieuws.

Uit de vele onderwerpen die Icke behandelt blijkt dat zijn zorgen over de staat van onze wereld oprecht zijn. Ondanks het feit dat hij wordt weggezet als “gekkie”, zegt hij niet meer geraakt te worden door degenen die hem verguizen.

Wordt Vervolgd

Hij wil mensen wakker schudden en dat effect is volgens mij wel bereikt. Hoe de wereld de problemen moet oplossen is echter het belangrijkste. Icke heeft daar ook een mening over, waarvoor je toch echt eerst het hele boek moet doornemen. En dat is een (te) lange zit tijdens een autorit waarbij de bestemming nog niet in zicht is en de verveling begint op te treden. Om die reden geef ik Alles wat je moet weten en wat je nooit is verteld drie sterren.

Eerder verschenen op Perfecte Buren

Boeken van deze Auteur:

De Val

Alles wat je moet weten maar wat je nooit is verteld