Balotje op zwemles

Zaterdag, 21 januari, 2023

Geschreven door: Yvonne Jagtenberg
Artikel door: Katelijne van Alem

[Recensie] Iedere week oefent Balotje, zodat ze kan leren zwemmen! Ze kan het zo goed, dat ze vandaag naar het diepe bad mag.

Maar Balotje vindt het diepe bad heel eng, en weet niet of ze daar wel in wil. Ze gaat naar het wc-hokje, in de hoop dat de les al voorbij is als ze terugkomt. Maar dan is de les nog steeds bezig!

De juf bedenkt uiteindelijk een oplossing!

Geruststelling
Zoals heel veel kinderen, vindt Balotje het ook spannend om in het diepe bad te gaan. Fijn om dit boek samen te lezen en te merken dat de badjuf haar geruststelt en ook meedenkt in oplossingen.

Zeker wanneer je kind het spannend vindt, kan dit boek ook geruststellend werken. Een stukje gezonde spanning is goed, maar soms heb je een juist duwtje in de rug nodig om over de spanning heen te komen. Daar sluit dit boek perfect bij aan.

Zwemles
Zit jij al op zwemles of ga je binnenkort starten? Dan is het leuk verhalen te lezen over zwemles, zoals deze over Balotje! Zoals veel kinderen wil ze graag leren zwemmen en het heel goed kunnen, maar is het toch een beetje spannend.

Er zijn nog veel meer avonturen van Balotje verschenen, vijftien jaar geleden bedacht Yvonne Jagtenberg Balotje. Balotje is een eigenwijs meisje en heel herkenbaar voor ouders en kinderen. Wil je meer lezen over Balotje, dan kun je eens kijken in de bieb of de winkel. Zo heb je bijvoorbeeld Balotje en het paard en Balotje bij de dokter.

Een mooie serie aansluitend bij de belevingswereld van kleuters en hun ouders.

Leesfragment

Boekenkrant

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Boeken van deze Auteur:

Balotje op zwemles

Balotje en Sinterklaas

Het huis van Hopper

Links of rechts

Klein monster Motta