Beet!

Zaterdag, 21 augustus, 2021

Geschreven door: Jacques Hermus
Artikel door: Redactie Vismagazine

Beet! van Jacques Hermus

[Signalering] Niet alleen worden we van Zeeland tot het Wad bespoeld door de zoute zee, achter de dijken en duinen stroomt in ontelbare meren, plassen, kanalen en slootjes het zoete water. We zijn een land van (beroeps)vissers en hengelaars, de twee miljoen mensen die ter ontspanning langs de waterkant een hengeltje uitgooien.

Beet! voert de lezer langs de mooiste visplekken van het land. Van de Mooie Nel bij Haarlem tot de zeedijk van Walcheren, van de oesterbedden in de Waddenzee tot een krib in de IJssel. Jacques Hermus hengelt daar naar vis en verhalen. Het boek leert je de basistechnieken van het vissen, en daar blijft het niet bij: er zwemt zowel op zee als in het zoetwater veel smakelijks en daarom zijn ook de beste visrecepten van bevriende chefs en uit de eigen keuken van Hermus in Beet! opgenomen.

Daarnaast geeft Hermus adressen waar je het beste vis kunt eten en kopen (mocht je niks hebben gevangen). Dit alles geïllustreerd met prachtige fotografie en illustraties. In de volgende editie van Vismagazine vertelt Jacques Hermus over zijn kijk op de Nederlandse viswereld.

Technisch Weekblad

Eerder verschenen op Vis magazine

Boeken van deze Auteur:

Oogsttuinen

Het heerlijke noorden

Het Wildkookboek