Ben ik een influencer?!

Zaterdag, 21 januari, 2023

Geschreven door: Geronimo Stilton, Alessandro Muscillo
Artikel door: Rita Pontororing

Selfies op Kaastragram

[Recensie] Wie wil er in deze tijd dat influencers zo veel aandacht trekken misschien ook influencer worden? In de buurt van een bekende influencer terecht komen, kan ook een manier zijn om die bekendheid te vergaren.

Bij een presentatie van zijn boek, ziet Geronimo haar opeens tussen de snuiten van de knagers en de knagerinnen. De bekende influencer vertelt dat ze voor de presentatie van zijn boek komt. Dat niet alleen, ze heeft het boek al verschillende keren gelezen! Duifje, die verliefd is op Geronimo wantrouwt Loulou. Zij kan onmogelijk Geronimo’s boek dat pas twee dagen geleden verschenen is, al gelezen hebben. Ze vuurt een aantal vragen over het boek af op Loulou, die ze allemaal kan beantwoorden. Daar heeft Duifje niet van terug en zij gaat boos weg.

Selfie met Loulou
Tijdens de signeersessie van Geronimo, valt Loulou zomaar op zijn schoot, een foto is daarbij zo gemaakt en verspreidt. Loulou zorgt voor nog meer situaties waarbij ze een selfie kan maken met hem en ze zet de foto’s op Kaastagram. Zo zijn Loulou en Geronimo trending op social media.

Maar …. gelukkig komt Geronimo er op tijd achter dat hij ingepalmd wordt door Loulou. En dat ze daar een bedoeling bij heeft. Dat ontdekt Druifje. Als trouwe vriendin  van Geronimo, is zij op onderzoek gegaan. Ze komt er achter waarom Loulou zoveel aandacht heeft besteed aan hem.

Gamen
Ben ik een influencer?! begint met Geronimo die door zijn neefjes aangemoedigd wordt om sneller te gaan. Ze zijn aan het gamen. Neef Klem nodigt Geronimo uit om hen te assisteren en wel met de presentatie van een gamespel. Na alle escapades van Loulou komt het verhaal van de gamewereld en Louolou als influencer samen.

Termen uit de gamewereld en social media komen voorbij. Uitleg is te lezen in de kantlijn van de betreffende bladzijde. De illustraties passen mooi bij het verhaal. Om het lezen aantrekkelijk te maken staan er korte zinnen in een andere kleur en een ander lettertype.

Achterin het boek staan regels als advies voor kinderen die online gaan.

Serie
In de Geronimoboeken draait het om muis Geronimo, de ik-figuur in deze serie. Op de speciale site over Geronimo Stilton is alle informatie te vinden over de boeken die zijn verschenen. En dat zijn er heel wat.

Elisabetta Dami is de auteur van de Geronimo Stilton-serie. Ze schrijft onder het pseudoniem Geronimo Stilton. Dami is niet de enige auteur van de serie, er is een heel team van schrijvers en ook tekenaars (Wikipedia).

Ben ik een influencer?! is grappig met een herkenbaar onderwerp, gamen en influencers.  Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow