Bezoek het bijzondere bos van beer

Zaterdag, 17 april, 2021

Geschreven door: Rachel Piercey, Freya Hartas
Artikel door: Katelijne van Alem

“de lucht geurt heerlijk zoet, de lente doet ons goed”

De auteur 

[Recensie] Rachel Piercey studeerde Engelse literatuur in Oxford, ze won daar ook de Newdigate Prize voor het beste Engelse gedicht. Rachel is kinderboekenauteur, dichter en redacteur. Ze wil graag haar liefde voor taal en verhalen overbrengen op kinderen.

De illustrator

Freya Hartas studeerde aan de illustratieopleiding van de Universiteit van Falmouth. Ze won de Lemniscaat Picture This-illustratiewedstrijd, en vervolgens verscheen haar prentenboek Kleine Kong. Ook heeft ze tijdens haar studie de Roald Dahl Funny Prize gewonnen.

Foodlog

Verhaal

Mijn bos is vol met dieren:
Alle soorten, groot en klein.
Zullen we even kijken
wie er allemaal zijn?

Bezoek met Beer zijn BIJZONDERE BOS en beleef een jaar lang alle WONDEREN van de natuur. Ontmoet zijn VRIENDEN, speel SPELLETJES en ZOEK talloze voorwerpen, terwijl je niet uitgekeken raakt op de tekeningen van Freya Hartas en luistert naar de vrolijke versjes van Rachel Piercey.

Bos

Ga jij weleens naar het bos? En wat zie je daar allemaal? Door het lezen van dit boek, zul je vast ook anders naar het bos gaan kijken! Zie je de sporen van dieren, en wat hebben ze allemaal gebouwd? Heerlijk om vanuit dit boek op avontuur te gaan in het bos!

Vormgeving

Dit boek is één groot feest. De gouden details op de kaft, de linnen rand  en de lieflijke tekeningen maken dat je het boek direct wilt openslaan. Op elke dubbele pagina staat een mooi versje in een bepaald thema, met daarbij in een mooi getekend kader allerlei zoekopdrachtjes. Hierdoor zul je samen met je kind nog langer kijken naar de prachtige illustraties, die tot in detail zijn uitgewerkt. Alle seizoenen komen langs en alle wonderen van de natuur krijgen een plaats. Het hele jaar door kun je het boek erbij pakken. Het is bijvoorbeeld ook leuk om het versje voor te lezen en daarna je kind zelf de illustraties te laten bekijken, echt een boek voor jong en oud!

Ook erg leuk is de natuurspeurtocht op de laatste pagina’s in het boek. Met ideeen om buiten zelf op ontdekkingstocht te gaan, mooi uitgewerkt en goed te volgen.

Dit boek is een aanrader in ieder gezin!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles 

Boeken van deze Auteur: