Blijven proberen

Zaterdag, 28 mei, 2022

Geschreven door: Adam Ciccio
Azize Tekiness
Artikel door: Katelijne van Alem

“Mijn fiets blijft in de schuur, roestend onder een dikke laag stof”

[Recensie]  Het meisje in het boek wil dolgraag leren fietsen, maar is veel te bang. Toen ze het probeerde, viel ze hard op de grond en schaafde haar knie.
Ze vindt het niet eerlijk dat de andere kinderen kunnen fietsen en zij niet. Ze wil het wel weer proberen, maar wat als ze zich pijn doet?

Fietsen
Auteur Adam Ciccio heeft een prachtig onderwerp omgezet in een herkenbaar verhaal. Leren fietsen en hoe spannend dat eigenlijk is! Veel kinderen zullen zich herkennen in wat het meisje zegt, waardoor dit verhaal goed kan helpen het nog eens te proberen.

Illustratrice Azize Tekiness heeft de emoties van het meisje mooi in beeld gebracht, je voelt volledig mee met de pijn en de angst en vervolgens met de trots van het weer proberen en het lukken!

Geloven in jezelf
Adam en Azize geven een geweldige boodschap mee in het verhaal: geef nooit op als je iets wilt leren, je moet in jezelf geloven en blijven proberen! Iets waar kinderen (en wij allemaal) dagelijks mee te maken kunnen krijgen: geloven in jezelf en doorzetten, het gevoel wanneer het lukt is ontzettend fijn! De trots straalt van het meisje af en ook de andere kinderen vinden het fijn voor haar!

Wordt Vervolgd

Op een dubbele pagina zie je dat er een ander meisje valt, pijn heeft en weer opstaat. Vervolgens fietst ze vol goede moed verder. Een mooi besef voor de hoofdpersoon in dit verhaal, het opnieuw te proberen.

Een prettig boek om in huis te halen!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles