Blogtour 'Alleen met jou'

Vrijdag, 21 mei, 2021

Geschreven door: Angela Britnell
Artikel door: Perfecte Buren

De introverte Matt is een workaholic en een georganiseerde busreis met zijn moeder door Europa lijkt hem een hel op aarde. Hij heeft echter gezegd dat ze zelf een cadeau mag uitzoeken als ze met pensioen gaat en zij heeft gekozen voor deze reis: zeven landen in tien dagen. En haar grootste wens is dat Matt mee gaat.

De gescheiden Sarah woont samen met haar moeder sinds haar vader een jaar eerder is overleden. Zij en haar moeder kunnen erg goed met elkaar opschieten. Tot hun grote verassing hebben zij een wedstrijd gewonnen en mogen kiezen uit elke vakantie die ze willen uit de categorie ‘last minute deals’. Deze reis komt voor Sarah als geroepen. Ze heeft dan de tijd om te bedenken wat ze nou verder wil gaan doen met haar leven. Haar ex-man is er vandoor met haar beste vriendin Althea wat erg zeer doet.

Het is Sarah al die tijd gelukt haar vriendin te ontwijken, maar helaas komt ze haar dan toch tegen tijdens het boodschappen doen. Sarah vertelt over haar aanstaande reis en om zich niet te laten kennen dat ze nog verdriet heeft over de scheiding verzint ze ter plekke dat ze nieuwe vriend heeft die mee gaat met haar en haar moeder.

Matt ziet erg op tegen een busreis met ‘bejaarden’. Hij is dan ook erg blij als hij Sarah ontmoet. Ze zijn beiden veruit de jongsten van het gezelschap. Sarah vindt Matt sympathiek en aangezien ze van dezelfde leeftijd zijn, besluit ze in het diepe te springen en hem te vragen of hij met haar op de vakantiefoto’s wil. Sarah vertelt hem dat ze de foto’s op internet wil zetten zodat haar voormalige echtgenoot en diens vriendin geloven dat zij een nieuw vriendje heeft. In eerste instantie vindt Matt het een bizar idee, maar al gauw stemt hij toe. Het is immers toch maar voor tien dagen, daarna zullen zij elkaar nooit meer zien.

Scènes

Het verhaal heeft een aangename en vlotte schrijfstijl, je vliegt door het verhaal heen. Het is een heerlijke feelgood waarmee je je even van de buitenwereld kunt afsluiten. Angela Britnell neemt je mee op een mooie reis door Europa, het gaf mij een vakantiegevoel. Ze neemt je mee langs bekende plekken zoals Manneken Pis in Brussel, het beroemde balkon van Romeo en Juliette in Venetië en het kasteel Neuschwanstein in Duitsland. Matt en Sarah zijn sympathieke personages, met herkenbare problemen. Matt is een eenling die het liefst werkt, Sarah is een vrolijke vrouw die van alle kleine dingen in het leven geniet na de scheiding van haar ex-man. Ondanks dat het een zakelijke afspraak is en ze alleen maar doet alsof ze een relatie hebben, blijkt er toch een klik te zijn. Je voelt gelijk vanaf hun eerste ontmoeting de aantrekkingskracht tussen de personages. Beiden blijven volhouden dat er zich niets afspeelt, maar langzamerhand begint hun onderlinge relatie te veranderen in iets meer. Hun
bemoeizuchtige moeders vond ik geweldig. Ik moest af en toe hardop lachen om deze twee vrouwen, ze bedoelden het allemaal zo goed ondanks hun gekoppel en hun onverbloemde kritiek op de afspraak tussen Matt en Sarah.

Wat heeft Angela Britnell met Alleen met jou een heerlijke romantische feelgood geschreven. Het einde had van mij wat meer uitgewerkt mogen worden, ik vond dat alles ineens zo snel ging en daardoor voor mijn gevoel helaas niet echt heel geloofwaardig. Desondanks heb ik erg genoten het verhaal en geef het graag 3,5 sterren.

Jeanine

Eerder verschenen op Perfecte Buren.