Blogtour 'Liefde in Twin Bridges: Duke & Ian'

Dinsdag, 18 december, 2018

Geschreven door: Debra Eliza Mane
Artikel door: Perfecte Buren

Ik was erg benieuwd naar dit derde deel van de Twin Bridges serie. In de eerste twee delen Abby en Blake” en “Jacob en June” werd het al duidelijk dat Duke en Ian een verleden hebben. Ian houdt nog steeds veel van Duke, maar Duke laat duidelijk merken dat ze Ian niet meer ziet zitten. Ze is in de loop der tijd veranderd.

Duke heeft Abby en Blake geholpen met de voorbereidingen van hun bruiloft en helpt nu mee met het verrassingsaanzoek van Jacob aan June. Duke zou zelf ook wel graag willen trouwen, maar ze gelooft dat dat er voor haar niet meer in zit. Duke zit hierdoor niet lekker in haar vel. Iedereen om haar heen heeft een partner gevonden en zij is nog steeds alleen. Ian daarentegen is sinds school al verliefd op Duke. Hij zou haar het liefst ten huwelijk willen vragen, maar hij weet dat Duke er niet op in zal gaan. In het verleden hebben ze een relatie gehad, maar dat liep fout. Om haar toch dagelijks te kunnen zien, is hij als stalhulp gaan werken bij de familie Brooks in de hoop dat Duke van mening zal veranderen.

Jacob en Blake proberen Ian ervan te overtuigen om Duke zijn liefde te verklaren, maar Ian is te bang om weer afgewezen te worden. Hij kan maar geen hoogte van Duke krijgen. Tijdens het verlovingsfeest van Jacob en June dwaalt er een onbekende man rondom de boerderij. Duke ziet hem daarna ook een keer in de stad en hij blijkt haar te kennen. Duke heeft echter geen idee wie het is. De familie Brooks vertrouwt het niet en ze proberen te achterhalen wie deze man is.

Het verhaal leest net als de vorige delen weer aangenaam. Voordat ik het wist zat ik er weet midden in. De hoofdpersonages uit de vorige delen – Jacob, June, Abby en Blake – spelen ook in dit verhaal een grote rol.

Wordt Vervolgd

Duke vond ik al vanaf het eerste deel één van de leukste personages. Ze is zo heerlijk onbevangen en heeft een goed gevoel voor humor. Vanaf het eerste moment was ik al nieuwsgierig wat er nou mis zou kunnen zijn gegaan tussen haar en Ian. In alle delen lees je over de aantrekkingskracht tussen beiden, maar ook het besluit van Duke dat het niets meer kan worden. En dan haar shotgun! Die er is ook weer in dit deel, geweldig!

In dit deel leer je Ian een stuk beter kennen en het is een schat van een man: stoer, beschermend, vol begrip en lief. Je vraagt je dan ook steeds af wat er dan gebeurd kan zijn, dat Duke hem steeds afwijst. Het is overduidelijk hoeveel Ian van Duke houdt. Toen ik eenmaal de reden wist, was ik even stil. Het was absoluut niet wat ik had verwacht en het maakte veel indruk op mij. Door de beladen gebeurtenis tussen Ian en Duke is dit deel minder luchtig dan de vorige delen. Dit stoorde mij echter niet, ik vind dat het verhaal hierdoor meer diepgang heeft dan de vorige delen. De luchtige toon is ook in dit deel zeker nog aanwezig. De schrijfster heeft het thema goed weten te beschrijven.

Ik heb wederom genoten van de familie Brooks in Twin Bridges en ik hoop van harte dat er nog een volgend deel zal volgen. Ik geef Liefde in Twin Bridges: Duke en Ian graag 4 sterren.

Jeanine

Eerder verschenen op Perfecte Buren.