Blogtour 'Leviathan'

Vrijdag, 8 oktober, 2021

Geschreven door: Natascha van Limpt
Artikel door: Perfecte Buren

‘Verman je Fyecke. Hem kussen maakt alles nóg gecompliceerder. Je kunt hem niet geven wat hij van je wil, noch zal hij je geven waar jij naar verlangt: een man die je trouw blijft en samen met jou aan een toekomst wil werken.’

Fyecke is zestien jaar en wees. Ze weet niet hoe ze verder moet met haar leven en bidt tot God voor leiding in haar leven. Fyecke is strenggelovig opgevoed, haar vader was dominee. Haar broer Markus keert onverwacht terug naar huis. Iedereen dacht hij overleden was nadat hij jaren geleden niet terugkeerde van zijn eerste reis met een VOC-schip. Nu vaart hij op een ander schip en komt hij Fyecke midden in de nacht halen om met hem mee te gaan en een nieuw leven elders op te bouwen. Fyecke is blij om hem te zien, stelt geen verdere vragen, pakt een paar tassen en gaat mee voor een avontuurlijke reis. Van haar broer hoeft ze niet veel te verwachten, die leidt zijn eigen leven. Als Fyecke de vlag ziet waaronder het schip vaart, schrikt ze: het is de piratenvlag! Dankzij de vriendschap met Baldur, de kok, wordt haar leven aan boord draaglijk en beleeft ze spannende avonturen.

Een mooie historische roman over het leven van een bang, naïef en vroom meisje aan boord van een piratenschip met losgeslagen mannen. Het naïeve meisje wordt volwassen tijdens deze reis, het wordt een jonge, sterke vrouw die zich standvastig aan haar geloof houdt. In het begin heeft het boek veel vaart, het leven aan boord valt niet mee voor Fyecke, de auteur weet dat goed vast te leggen. Daarna zakt het boek een beetje in.  Lange tijd gebeurt er niet veel. Gelukkig maakt de auteur dat in het laatste stuk meer dan goed. Dan wordt het plot duidelijk en vallen de poppetjes op hun plek. Volop actie en een mooie plotwissel. Een mooie roman, drieënhalve ster. 

Jeannie

Wordt Vervolgd

Eerder verschenen op Perfecte Buren.