Blogtour 'Oragayn'

Vrijdag, 19 juli, 2019

Geschreven door: Ninja Paap-Luijten
Artikel door: Perfecte Buren

Oragayn is het eerste boek dat speelt in de wereld van de Koninklijke Garde, het land Fréyutan. De auteur heeft al veel verhalen geschreven over Fréyutan, de Sireylay en alles daaromheen. Die verhalen zijn terug te vinden op haar prachtige website Ninja’s verhalen. Maar hier is dan haar eerste roman.

Deze roman vertelt het verhaal van enkele Gardeleden. Het begint bij Rymus. Rymus ontvluchtte op zijn zestiende zijn ouderlijk huis en heeft nooit meer iets van zijn ouders gehoord. Op een dag staan ze plotseling voor hem. Zij hebben hulp nodig. Ze willen het hoofd van een sekte, een oom van Rymus, aanklagen voor zijn vele misdaden.

De oom van Rymus schijnt een magiër te zijn, een gevaarlijk man dus. De Koninklijke Garde formeert daarom een team dat in staat moet zijn om de oom van Rymus te overmeesteren. Het team bestaat uit Aaron, een alcoholische magiër, de kolonels Rijkaren en van Assizië (William), sergeant Ikairon (Rymus), korporaal Aromon (Hélena) en soldaat Vesaljev.

Gezamenlijk gaan zij op weg naar de oom van Rymus. Hun queeste gaat echter veel verder dan het ontmantelen van een sekte. Wanneer ze de oom van Rymus ontmoeten, blijkt zijn netwerk veel omvangrijker dan tevoren ingeschat. Onder druk van de gebeurtenissen keren zij terug naar Fréyutan om meteen weer op pad gestuurd te worden.

Technisch Weekblad

Ditmaal gaan ze op zoek naar het magische Aggathan, het land van de Oragayn. Een land waar ze het bestaan alleen vanuit overleveringen hebben gehoord. Op hun avontuurlijke reis maken ze veel mee, ze leren elkaar kennen en vriendschappen voor het leven ontstaan. Van dit ijzersterke gezelschap horen we vast nog meer!

De auteur geeft de personages diepgang mee, dat maakt dat je de personages en hun acties begrijpt. Ninja Paap Luijten heeft een bijzondere wereld geschapen, eentje waarin ik nog vaak hoop te vertoeven! Vier sterren voor dit heerlijke boek.

Jeannie

Eerder verschenen op Perfecte Buren.