Blogtour ‘Skoftig’

Dinsdag, 13 augustus, 2019

Geschreven door: Marleen Hartog
Artikel door: Perfecte Buren

Skoftig is een boek dat je in haar greep houdt. Het boek is op een vlotte manier geschreven. Veel gebeurtenissen worden zo omschreven dat ze echt lijken te gebeuren waar jij bij staat. Met andere woorden is Skoftig dus een goede thriller.

Tijdens het lezen van Skoftig volgt de lezer verschillende personages. Deze personages en al die verschillende verhaallijnen komen op een bepaalde manier samen. Dit gebeurt al vrij snel in het begin van het verhaal. Dit zorgt zeker voor een bepaalde rode draad in het verhaal.

De personages zijn menselijk: ze maken fouten, ze vallen en ze staan weer op. Dit maakt het dat Skoftig een thriller is als geen ander. De personages voelen echt aan, terwijl het fictie is. Dit is ook zeker iets dat de lezer in zijn/haar achterhoofd moet houden: het is fictie, niet de realiteit.

Skoftig is een thriller vol met spannende momenten, een plottwist en een echte achtbaan. Marleen Hartog heeft een pageturner geschreven waarin het loslaten van je familiegeschiedenis en je emoties daarbij een rol spelen. Over het boek kan niet meer verteld worden dan dat het goed is geschreven, dat het vlot is, dat het spannend is en nog veel meer.

Awater

Eerlijk moet ik bekennen dat ik geen idee had waar het boek overging nadat ik de achterflap had gelezen, want de achterflap houdt het verhaal vaag. Dit zorgt er wel voor dat de lezer ‘blind’ het boek in wordt getrokken en de impact van het verhaal des te groter is.

Nadat de lezer Skoftig uit heeft gelezen, moet de lezer het boek even laten bezinken, want dan kan de lezer het best een oordeel vellen over Skoftig en niet te overhaast reageren. De kracht van Skoftig zit namelijk in de plot van het boek en dat plot moet even bezinken.

Na afloop van het boek blijf je namelijk met Skoftig bezig. Had je eerder kunnen ontdekken wie er allemaal in het complot zaten of wat voor aanwijzingen hadden de personages ook kunnen gebruiken om achter de dader te komen? Als lezer vind ik dat een goede psychologische thriller vragen moet oproepen na afloop van het boek en dat het boek je aan het denken zet.

Concluderend wil ik dit boek vier sterren geven. Marleen Hartog heeft een steengoede thriller neergezet waar ze trots op mag zijn.

Ingrid

Eerder verschenen op Perfecte Buren.