"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Something Sweet

Vrijdag, 3 juni, 2022

Geschreven door: Sandra J. Paul
Artikel door: Peggy Van Aert

Veel katten, een oude hollywoodster en een kaapster op de kust

[Recensie] Na de ontmoeting tussen Lisa en Daniel in Office candy lijkt het supergoed te gaan tussen de twee. Hoewel ze nauwelijks een week samenzijn, kijken ze in Something sweet al volop uit naar een toekomst samen. Ze besluiten wel dat het slimmer is om hun relatie verborgen te houden voor hun collega’s, en zeker voor hun manager Machteld. Maar gaat dit wel lukken? En hoe gaat het ondertussen met tante Mathilde en haar negen katten? Ze is eigenlijk niet meer in staat om alleen te wonen. Hoe gaan Daniel en Lisa dit oplossen ?

Dit tweede deel in de Office Candy-serie, begint met een een korte samenvatting van wat er in deel 1 is gebeurd. Ik vraag me af of dit echt wel nodig is in dit type van korte novelles. De novelle op zich omvat slechts een zeer beperkt aantal pagina’s. En dan wordt er ook nog een deel opgeofferd aan deze herhaling. Ikzelf zou eerder voorstander zijn om te zeggen dat de verschillende delen niet onafhankelijk van elkaar gelezen kunnen worden.

Verder gaat het verhaal in een sneltrein vooruit, waardoor het weinig diepgang kent. De gebeurtenissen en karakters zijn zeer oppervlakkig en nauwelijks uitgewerkt. Gelukkig wordt dit opgevangen door de, soms hilarisch, soms zeer vertederende situaties. Het personage dat mij het meest weet te charmeren is tante Mathilde. En dan zeker de relatie en de omgang tussen haar en Lisa. Deze is zo mooi en breekbaar.

Algemeen vind ik deze novelle de minste die ik tot nu toe heb gelezen van Sandra J. Paul. Dit verhaal kent weinig tot geen ‘over the top’ situaties. En dit was nu net de kracht en HET kenmerk van de vorige novelles. Dit was voor mij het handelsmerk dat deze novelles uniek maakte. Dit deel was te ‘braaf’! Jammer, want er zit zeer veel potentieel in deze verhalenreeks. Toch kijk ik uit naar het derde deel van deze reeks. Ik ben zeer benieuwd naar de verdere ontwikkelingen in het leven van Lisa en Daniel.

Foodlog

Laat je inspireren door de opnieuw prachtige cover. Neem een grote bokaal snoepgoed bij de hand en geniet van en paar uurtjes pure ontspanning.

Eerder verschenen op Perfecte Buren

Boeken van deze Auteur:

Een kerst vol muziek

Alles wat je maar wenst

Hamley zoekt de Kerstman

Hamley 3 - Hamley in de sneeuw