Blogtour 'Upgrade Rémi 1.0'

Maandag, 6 mei, 2019

Geschreven door: Lara Reims
Artikel door: Perfecte Buren

Rémi is veel alleen thuis met zijn kat Azraël. Zijn ouders zijn bioloog van beroep en zo goed als altijd aan het werk en zijn zus Roos is van plan na haar eindexamen een jaar rond te reizen. Rémi houdt zichzelf na schooltijd bezig met het spelen van games. Hij voelt zich eenzaam en anders dan andere kinderen. Ook op school laten deze gedachten hem niet met rust. Als hij weer thuis is besluit Rémi om naar het instituut te gaan waar zijn vader werkt. Zowel zijn vader als moeder zijn daar echter niet meer aanwezig, wat bijzonder is aangezien ze altijd lange dagen maken op hun werk, ze schijnen al naar huis te zijn gegaan. Als Rémi eenmaal bijna thuis is ziet hij nog net dat de voordeur open staat en volgt er een enorme oorverdovende knal en staat de woning volledig in brand. Terwijl Rémi hierdoor volledig van slag is, wordt hem een hand toegereikt en Rémi pakt deze hand beet.

Rémi wordt door onbekenden meegenomen naar het Creodoom, het meest geavanceerde onderzoeks- en opleidingsinstituut van de wereld. Getalenteerde jongeren krijgen in ruil voor hun denkkracht en creativiteit een opleiding aangeboden. Het Creodoom is een technologisch hoogstandje en is zijn tijd ver vooruit het is een plek met ongekende mogelijkheden.

In het eerste hoofdstuk maak je kennis met Rémi, een rustige jongen die van gamen houdt. Rémi is een eenzame jongen met weinig vrienden. Zijn band met zijn familie is niet goed. Zijn ouders werken veel en hebben geen aandacht voor Rémi. Vanaf het begin van het boek voel je dat Rémi anders is dan andere kinderen. Hij heeft de laatste tijd steeds meer het idee dat er zaken voor hem verborgen worden gehouden. Het eerste hoofdstuk eindigt met een enorme cliffhanger, waardoor ik erg benieuwd werd naar de rest van het verhaal.

Rémi’s leven verandert van het ene op het andere moment als zijn huis ontploft en hij meegenomen wordt naar het Creodoom. Het grootste deel van het verhaal speelt zich af in het Creodoom. Het Creodoom is een soort opleidingsinstituut waar men gebruikt maakt van wonderbaarlijke technologische hoogstandjes. Je leest over het leven van de kinderen en de lessen die zij volgen. Het is een plek waar ik persoonlijk graag door zou willen brengen. De opleiding en de vakken die de kinderen krijgen, zijn helemaal mijn ding: bijvoorbeeld lessen in robotica, wiskunde en de geschiedenis van sciencefictionliteratuur.

Wordt Vervolgd

Rémi en Emma komen er per toeval achter dat er zich binnen het Creodoom vreemde zaken afspelen die geheim worden gehouden voor de kinderen. Rémi blijkt hier zelf een belangrijke rol in te spelen, zonder dat hij weet welke dit is en samen met Emma probeert hij achter de geheimen te komen in het Creodoom. Het verhaal is onvoorspelbaar en dit in combinatie met de vele geheimen zorgt ervoor dat Upgrade een spannend boek is. Zo komen ze er o.a. achter dat het Creodoom vijanden heeft en dat zij het Creodoom willen vernietigen. Het is een plaats volledig voorzien van de nieuwste technologie die tot de verbeelding spreekt, ook bij mensen die geen goede bedoelingen hebben.

Het verhaal is beeldend geschreven, het is spannend en meeslepend, vol geheimzinnigheid en die in onze wereld helemaal niet bestaan. Verder zit het verhaal vol geheimzinnige zaken: wie is Rémi precies, waarom is juist hij uitgekozen om les te krijgen in het Creodoom, wat is er met zijn ouders gebeurd en wie zijn de mensen die het Creodoom willen vernietigen. Deze zaken houden de aandacht van de lezer goed vast. Je moet gewoon weten wat er nu aan de hand is.

‘Niks is hier wat het lijkt. Je kunt je eigen ogen niet eens vertrouwen, om over wat ze je vertellen nog maar te zwijgen. En ondertussen heb ik nog steeds geen antwoorden. Alleen dat er een bestand is, waar mogelijk meer in staat.’ (Pagina 254).

Wat een ongelooflijk avontuur! Hoe meer Rémi zich verdiept in de geheimen en antwoorden probeert te vinden, des te meer groter lijken deze geheimen te worden. In dit eerste deel van de serie krijg je al veel antwoorden te weten, genoeg zodat je je Upgrade Rémi 1.0 met een tevreden gevoel kunt dichtslaan. Er blijven uiteraard nog vragen onbeantwoord, die hopelijk in het tweede deel aan bod zullen komen. Black-out Rémi versie 2.0 zal in het najaar van 2019 verschijnen.

Upgrade Rémi 1.0 is een spannende Young adult geschikt voor zowel jongens als meisjes. Ook als volwassen lezer kun je veel plezier beleven aan het verhaal. Ik geef Upgrade Rémi 1.0 van Lara Reims graag 4 sterren.

Jeanine

Eerder verschenen op Perfecte Buren.


Laat hier je reactie achter:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.