"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Van een nare herinnering tot een gevaarlijke toekomst

Woensdag, 15 juni, 2022

Geschreven door: Paris Duivenvoorden
Artikel door: Jeannie Bertens

Leven onder een dictatuur

[Recensie] Paris Duivenvoorden debuteerde in 2020 met Verdwaald in 1480. Zij leest en recenseert ook graag boeken, je kunt daar meer over lezen op haar eigen blog: Books And Paris.

Deze novelle speelt in 2141, Lea Dalensprong wacht met haar ouders de verkiezingen in Nieuw-Nederland af. Tot hun afgrijzen wint Molenaar tegen de verwachtingen in, de verkiezingen. Al snel wordt duidelijk dat er veel in Nieuw-Nederland gaat veranderen, regels en wetten veranderen. Lea zou zich wel willen verzetten maar dat is, gezien een gebeurtenis uit het verleden, niet verstandig. Maar dan gebeurt er iets waardoor Lea niet anders kan dan in actie komen…

Het duurde even eer ik in het verhaal kwam, niet gek natuurlijk omdat het verhaal ruim 100 jaar in de toekomst speelt en er natuurlijk het e.e.a. in de wereld veranderd is. De tiener Lea lijkt niet zoveel andere interesses te hebben dan haar leeftijdsgenoten in het nu. Het is een frisse jonge meid met het hart op de juiste plek. Paris Duivenvoorden is zelf ook nog jong, ze weet haar doelgroep mijns inziens goed te bereiken. Het open einde kan best eens aanleiding geven tot een vervolg, het zou me niet verbazen. Aan alles is te merken dat deze jonge auteur talent heeft, hier en daar mag er nog best aan geschaafd worden maar met een goede begeleiding kan ze ver komen. Twee-en-een-halve ster voor deze novelle waar de lezer nog wel met vragen na afloop blijft zitten.

Foodlog

Eerder verschenen op Perfecte Buren