Zomer in de B&B

Vrijdag, 3 juni, 2022

Geschreven door: Kaat De Kock
Artikel door: Peggy Van Aert

Cupcakes en een Tiny House

[Recensie] Hanne is nog steeds gelukkig in haar B&B in de Ardennen en de zaken gaan goed. Hoewel er toch soms wel heel lastige klanten zijn. Daarnaast kan ze haar geluk niet op wanneer ze meter wordt. Haar beste vriendin is bevallen van een wolk (of moet ik, zeggen een cupcake) van een baby. Alles loopt op rolletjes, ook haar nieuwe vriend benadert de perfectie. Het leven kan niet beter, toch? Maar is alles wel rozengeur en maneschijn … bestaat perfectie wel? En waarom verdwijnt Hanne haar mama telkens voor het ontbijt? En overleeft de relatie van haar beste vrienden de bemoeienissen van zijn ouders wel? Veel elementen om te ontdekken in Zomer in de B&B.

Wat ogen ze mooi naast elkaar, de twee covers van Winter in de B&B en Zomer in de B&B zijn twee pareltjes. Hetzelfde, maar toch anders. Alleen had de zomerse versie, nog net iets meer zomer mogen uitstralen. Ik kijk uit naar meer van hetzelfde!

Van zodra ik het boek in mijn handen krijg, wil ik er onmiddellijk in beginnen. Ik ben zeer nieuwsgierig naar de verdere gebeurtenissen die zich afspelen in en rond de B&B. Het verhaal zelf en de gebeurtenissen volgen elkaar in sneltreinvaart op. Dit maakt dat het moeilijk weg te leggen valt. Bijkomend had ik nooit echt het gevoel dat het allemaal teveel was. Het is een zeer aangename aaneenschakeling van gebeurtenissen. Die daarnaast allemaal nog mooi met elkaar verweven zijn.

Het verhaal heeft duidelijk meer body gekregen dan deel 1. Dikwijls kreeg ik er een ‘Sex and the City’ gevoel bij.

Trouw

Het boek zelf heeft opnieuw een zeer speelse vormgeving, vol zomerse illustraties en met takken met blaadjes aan het begin van ieder hoofdstuk. Een zeer mooie verderzetting van de stijl die ook in deel 1 werd gehanteerd. Misschien toch terug eenzelfde werkpuntje als bij deel 1, het echte zomerse gevoel kwam voor mij niet echt naar voor. Het boek had zich evengoed in een ander seizoen kunnen afspelen. Voor mij mag dit meer prominent naar voor komen, afgaande op de titel.

Over de schrijfstijl van Kaat de Kock, niks dan lof. Korte zinnen en korte hoofdstukken, doorspekt met de nodige humor en visuele beschrijvingen, vormen een mooi geheel met het verhaal. Ook weet ze steeds je aandacht te houden door een aantal verrassende elementen in het verhaal te verwerken.

Het is een leuk verhaal, dat vraagt om nog veel extra delen. Wanneer het feelgood gehalte dan nog wat extremer in de verf gezet wordt, door bijvoorbeeld wat extremere hoogtes en laagtes en wat meer diepgang in de verschillende gebeurtenissen, zal het zeker mijn favoriete reeks worden om mee op vakantie te nemen. Ik kijk alvast uit naar een vervolg. Ik geef dit boek 3 zomerse sterren.

Eerder verschenen op Perfecte Buren

Boeken van deze Auteur:

Bruiloft in de B&B

De B&B - Zomer in de B&B

Mama Heks

De B&B 1 - Winter in de B&B