Boer Boris een paard voor Sinterklaas

Zaterdag, 16 november, 2019

Geschreven door: Ted van Lieshout, Philip Hopman
Artikel door: Katelijne van Alem

“Het paard staat al te trappelen. Knol wil het graag proberen”

De auteur

[Recensie] Ted van Lieshout studeerde aan de kunstacademie in Amsterdam. Hij werd illustrator en ging illustraties maken bij verhalen en gedichten voor kinderen. Voor kranten en tijdschriften werd getekend en hij ontwierp boekomslagen. In 1986 debuteerde Ted met het boek waar hij tekst voor schreef: Raafs reizend theater. Van Boer Boris is inmiddels al een hele reeks boeken gemaakt door Ted met illustraties van Philip. Leuk om te kunnen verzamelen.

De illustrator

Philip Hopman is geboren in Egmond en heeft altijd een passie voor tekenen gehad. In 1991 begon hij aan de serie Jubelientje en in 2012 is hij met Ted begonnen aan Boer Boris. Boer Boris woont met zijn zus en broer en een hoop beesten op de boerderij. Philip woont nu ook in Egmond met allerlei dieren.

Wordt Vervolgd

Verhaal

Boer Boris krijgt een brief van Sinterklaas. Zijn paard is gevallen.
Kan Boer Boris helpen?

Sinterklaas

Dit verhaal is geweldig om in Sinterklaastijd te lezen. Sinterklaas is een magische tijd voor kinderen en dit verhaal kan ook mooi nagespeeld worden. Hoe loop je als paard over de daken? En hoe zorg je ervoor de pakjes in de schoorsteen te krijgen? Misschien kun je samen wel een parcours uitzetten en uitproberen hoe het zal gaan!

Hoogtevrees

Het paard Knol heeft hoogtevrees. Heb je zelf ook hoogtevrees of ken je iemand die hoogtevrees heeft? En wat kun je eraan doen om het minder spannend te maken op grote hoogte? In het boek wordt een mooie oplossing bedacht!

Vormgeving

Een heel prettig boek met zachte kaft. De illustraties op de kaft liggen er in een glanslaagje bovenop, wat het boek een mooie uitstraling geeft. Het verhaal zelf leest heerlijk weg in rijmvorm, is ook fijn om zelf te lezen voor kinderen maar ook heel geschikt om voor te lezen. De illustraties zijn speels, vrolijk en mooi uitgewerkt. Er gebeurt van alles op de prenten, ontzettend leuk om naar te kijken. Sint en zijn Pieten komen pas op het laatst in beeld, het draait met name om de dieren en Boer Boris, wat het vernieuwend maakt. De illustratie in huis bij de schoorsteen vind ik eruit springen en ook geweldig welke schoenen er allemaal bij staan en hoe het hele avontuur ons weer terugbrengt bij het schoen zetten.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur: